U Dankuchen studiju na Škurinjama pripremili smo u društvu vesele Doris Vlah slatke arancine.
Za pripremu ovog jela koristili smo Nikasove proizvode: Riso Scotti Carnaroli, Bonne Maman marmeladu od kestena te toplu čokoladu.
Donosimo recept!
SLATKI ARANCINI
Sastojci:
– Riso Scotti Carnaroli
– topla čokolada
– Bonne Maman marmelada od kestena
– jaja
– mrvice
– šećer
– vanilin šećer
– vrhnje za kuhanje
– brašno
– ulje
Priprema:
U zdjelu dodamo skuhanu i ohlađenu rižu, jedno jaje, šećer i vanilin šećer. Potom sve sastojke izmiješamo i dodajemo žlicu marmelade i napravimo male okruglice. Rižine okruglice s marmeladom ubacimo u brašno, razmućena jaja i mrvice te stavimo na ulje na prženje.
Zatim jednu polovicu vrhnja za kuhanje stavimo kuhati, dok drugu polovicu stavljamo u zdjelicu s toplom čokoladom i promiješamo. Čokoladnu smjesu ubacimo na tavu s vrhnjem koje se prethodno kuhalo te dodajemo nekoliko žlica marmelade.
Za kraj, na tanjur serviramo čokoladni umak na koje stavljamo rižine okruglice.
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant