U novom izdanju rubrike “Extravagant chef” ugostili smo Philippa Klevu. Bivši mister turizma Hrvatske otkrio nam je recept za rolice sa pršutom i polutvrdim sirom.
U pripremi ovih prefinih rolica koristili smo Maille Miel senf sa medom te Maille Dijon Originale iz Nikasa.
Originale Dijon senf Maille stvoren je kako bi poboljšao okus svakog jela te im dodao profinjenost i pikantnu notu, dok će Maille senf s medom učiniti svaki dresing posebnim.
Recept donosimo u nastavku!
ROLICE SA PRŠUTOM I POLUTVRDIM SIROM
Sastojci:
Tijesto za pizzu
Maille Original Dijon
Maille Miel senf s medom
Pršut
Polutvrdi sir
Maslac
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 C stupnjeva.
Razvaljajte tijesto za pizzu.
Namažite dvije žlice Maille Original Dijon senfa.
Slijedite kriške pršuta i polutvrdog sira.
Zarolajte tijesto po dužoj strani da napravite cjepanicu.
Izrežite na kolutiće debljine 2,5 cm i stavite ih na posudu od lijevanog željeza ili tepsiju.
Umutite otopljeni maslac, svježe začinsko bilje, med i 1 žlicu Maille Original Dijon.
Smjesu preliti preko rolica.
Pecite 15-20 minuta dok ne porumene.
Poslužite ih tople.
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant