U drugom izdanju nove sezone Extravagant chef stigao nam je mladi pjevač Antonio Krištofić. Ovoga puta kuhali smo jedno vrlo zdravo i fino jelo; Tuna Poke Bowl.
Za pripremu ovog jela koristili smo Nikas proizvode: Riso Scotti Venere za Poke te Kikkoman soja umak.
Cijeli recept za brzi i jednostavni Poke Bowl donosimo u nastavku!
TUNA POKE BOWL
Sastojci:
– Riso Scotti Venere
– Kikkoman soja umak
– krastavac
– avokado
– cherry rajčice
– sezam
– jaje
– tuna
Priprema:
Protrljajte vrećicu i zagrijte je 2 minute u mikrovalnoj pećnici. Ispraznite Venere rižu s poke u zdjelu i ostavite da se ohladi.
Na odrezak tune dodajte soja sos i ostavite da se marinira najmanje 30 minuta. Potom premažite tunu sjemenkama sezama.
Zagrijte veliku tavu na srednjoj/jakoj vatri s 2 žlice maslinovog ulja. Kada se zagrije maslinovo ulje , dodajte tunu u tavu i pržite 30 sekundi do 2 minute sa svake strane. Zatim tunu stavite u zdjelu gdje je riža Venere, a zatim ju prelijte narezanim krastavcem, avokadom, cherry rajčicama i jajetom.
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant