Afrodita Spina jako dobro zna kako nas ugrijati svojim kulinarskim idejama. Zima je pred vratima i fina, topla jela sve su što nam treba!
Glavne zvijezde našeg Extravagant chefa su leća i zampone, tradicionalno talijansko jelo koje se sastoji od mljevenog i začinjenog svinjskog mesa s paprom, muškatnim oraščićem i biljem. Afrodita Spina pripremila je ovo zanimljivo jelo u ugodnom ambijentu DanKüchen studija na Škurinjama.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
LEĆA I ZAMPONE
maslinovo ulje
mrkva
kapula
češnjak
peršin list
guanciale ili panceta (dimljeno je ukusnije)
leća
pasirana rajčica
zampone
sol i papar
Na maslinovom ulju prodinstamo usitnjenu mrkvu, kapulu, guanciale, češnjak i peršin. Možemo dodati i malo tople vode da povrće omekša. Kad mrkva omekša, dodamo prethodno skuhanu leću i nakon toga pasiranu rajčicu. Začinimo soli i paprom.
Kuhamo 20-tak minuta dok se jelo ne zgusne, a svi sastojci fino spoje. U kipuću vodu koju smo u međuvremenu stavili ključati u drugi lonac, dodamo zampone i kuhamo ga u aluminijskoj foliji 25 min.
Ocijedimo vodu iz folije i narežemo zampone. Posložimo ga uz leću i začinimo svježe narezanim peršinom. Dobar tek!
DanKüchen RijekaOsječka 56051 227 318
DanKüchen uvijek nudi više! Lakirane kuhinje dobit ćete po cijeni obične, staklo u ladici je gratis, a 700 mm radna ploča iste je cijene kao radna ploča od 600 mm. DanKüchen jamče i dugogodišnju garanciju, vrhunske montere te brzu isporuku..
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant