U Dankuchen studiju na Škurinjama od sada nadalje pripremamo jela koristeći talijanske proizvode iz delikatese Vendorama, koje možete kupiti u centru Rijeke.
Ovoga puta nam je Afrodita Spina otkrila recept za prefino jelo – Bucatini all’amatriciana.
Za ovo jelo koristili smo sastojke, koje možete pronaći upravo u Vendorami.
BUCATINI ALL’ AMATRICIANA
Sastojci:
– tjestenina Bucatini
– guanciale
– ekstradjevičansko maslinovo ulje sa ljutom papričicom
– passata od rajčice
– Pecorino ovčji sir
– sol
– papar
Priprema:
Narežemo Guanciale na komadiće i stavljamo na ulje. Potom izribamo sir Pecorino, izvadimo Guanciale i na ulje ubacujemo passatu od rajčice.
Za to vrijeme stavljamo u proključalu vodu tjesteninu Bucatini, a kasnije u smjesu s rajčicom ubacujemo natrag Guanciale te skuhanu tjesteninu Bucatini.
Poslužimo na tanjuru uz izribani Pecorino sir i polijemo malo ekstradjevičanskog ulja s ljutom papričicom.
Na kraju nazdravimo s vinom Arman Franc Teran!
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant