Ako govorimo o gastro trendovima, jedan od onih koji je obilježio prošlu godinu je svakako Dubai čokolada. Na adventu su pravi hit bile upravo Dubai fritule, a i danas nerijetko u restoranima možete naručiti Dubai palačinke.
Dubai čokolada svoju popularnost duguje slastičarni The Fix iz Dubaija. Ključni sastojci ove viralne čokolade su krema od pistacije te hrskavi kadaif, koji daje onu “crunchy” notu prvi prvom zalogaju i čini Dubai čokoladu toliko neodoljivom.
View this post on Instagram
Ana-Maria Cuglin, simpatična kandidatkinja iz TV showa Masterchef redovito na svom Instagram profilu dijeli recepte koji izgledaju fenomenalno. Tako je nedavno podijelila i onaj za Dubai čokoladu i time oduševila javnost.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
S obzirom da nećemo u Dubai tako skoro, odlučili smo Ana-Mariju pitati detalje oko pripreme ove viralne čokolade. Otkrivamo u nastavku kako ju napraviti kod kuće!
DUBAI ČOKOLADA
Sastojci:
•100g kadaifa
•100g namaza od pistacije
•50g bijele čokolade
•100g mliječne čokolade
•100g tamne čokolade
Priprema:
Prvo narežite kadaif. U tavu stavite žlicu maslaca i na njega kadaif te ga ispecite dok ne poprimi zlatnu boju. Nakon toga dodajte pastu od pistacije i sve dobro izmiješajte te ostavite sa strane.
Na pari otopite bijelu čokoladu i “išarajte” silikonski kalup s njom. Stavite ju u hladnjak da se stvrdne. Zatim na pari otopite zajedno mliječnu i tamnu čokoladu i izvadite kalup iz hladnjaka. Premažite čokoladom i opet stavite na hlađenje.
Kad se čokolada stisne, stavite u nju kadaif s pistacijom i prelijte s ostatkom otopljene čokolade.
Ponovno stavite čokoladu na hlađenje najmanje 2 sata. Za kraj, kad se sve stisnulo, izvadite iz kalupa i ostavite malo na sobnoj temperaturi na nekih 10 minuta.
Dubai čokolada spremna je za degustaciju – dobar tek!
View this post on Instagram
Autor: Marina Koprivnikar
Foto: Instagram