Konoba Morgan mjesto je koje svakako morate posjetiti, ukoliko se nađete u Brtonigli. Riječ je o restoranu vrhunske hrane, što potvrđuje činjenica da je nositelj Michelinove preporuke. Konoba Morgan postoji već više od 20 godina te je u početku djelovala kao agroturizam.
Ondje smo razgovarali s Nedeljkom Krupljan, sommelierkom i voditeljicom konobe, koja je ujedno pokrenula jednu uspješnu i zanimljivu priču pod nazivom “Cheers with you by Nedeljka Krupljan”.
U tom konceptu Nedeljka sa svojim vinima i kanapeima konobe Morgan obilazi vile i jahte turista, koji su zainteresirani za degustaciju autohtonih vinskih sorti.
Cilj “Cheers with you” je bolje promicanje vinske kulture Hrvatske, gdje turisti mogu kušati vrhunska domaća vina. Nedeljka ističe kako je vrlo bitno pogoditi određeno vino s hranom, pri čemu dolazi do potpunog sljubljivanja ili bismo rekli “perfect match” kada će gost biti vrlo zadovoljan.
Osim vinskog koncepta, Nedeljka je osmislila i podloške s oslikanom vinskom kartom, završava sommelierstvo za maslinova ulja, a “Cheers with you” iskustvo možete rezervirati putem Facebooka i Instagrama.
Svoj koncept Nedeljka uspješno primjenjuje i u konobi Morgan na zadovoljstvo svih gostiju, koji traže vrhunsko gastronomsko iskustvo u prekrasnom ambijentu.
Kad smo spomenuli gastronomiju, vrijedi istaknuti kultna jela iz ponude poput domaćih fuža sa pijetlom, telećih obraza s domaćim bućinim njokima, “brasato” boškarina… Obitelj Morgan bavi se lovom, stoga ne čudi i bogat izbor jela sa sezonskom divljači.
U Konobi Morgan osjećali smo se zaista posebno, u što se možete uvjeriti u videu:
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant