Food blogerica Domaćica Sanja na svom Instagram profilu otkrila nam je recept za zlevanku. Riječ je inače o tradicionalnom međimurskom jelu, koje se može poslužiti kao večera ili kao jednostavni desert u nedostatku ideja za pečenje kolača.
Zlevanka je idealna za ove zimske dane, stoga u nastavku saznajte više o pripremi ove poslastice s potpisom Domaćice Sanje!
View this post on Instagram
ZLEVANKA
Sastojci:
4 jaja
1 čaša šećera
1 čaša kukuruznog brašna
1 čaša oštrog brašna
1 čaša ulja
1 čaša tekućeg jogurta ili mlijeka
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
*čaše su 2 dl
Dodatno:
2 kisela vrhnja pomiješana s par žlica šećera
domaći pekmez po želji
voće po želji
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
2. Veći lim za pečenje (dimenzija otprilike 30×40 cm) obložite masnim papirom za pečenje.
3. Sve sastojke za zlevanku pjenjačom spojite u posudi pa smjesu izlijte u lim.
4. Sve kiselo vrhnje u manjoj posudici pomiješajte s par žlica šećera pa polijte po zlevanki.
5. Rasporedite po njoj i pekmez te ako volite voće poput malina, borovnica, jagoda ili višanja, prema želji (može biti svježe, ocijeđeno iz kompota ili smrznuto).
6. Pecite 25 do 30 minuta, ovisno o jačini pećnice. Zlevanka treba porumeniti pa ako vaša pećnica jače peče, prilagodite vrijeme pečenja ili smanjite temperaturu.
Dobar tek!
View this post on Instagram
Autor: Extravagant
Foto: Instagram