Food blogerica Sanja Mijac, mnogima poznata pod nadimkom Domaćica Sanja, otkriva nam recept za tjesteninu s dagnjama. Morske plodove mogli bismo jesti svaki dan i cijeli dan, posebno u kombinaciji s tjesteninom.
Jednostavno nepogrešiva kombinacija!
View this post on Instagram
Donosimo u nastavku recept za brzinski ručak!
TJESTENINA S DAGNJAMA
Sastojci:
– tjestenina po želji (oko 300 g)
– 1 pakiranje smrznutih dagnji
– maslinovo ulje
– crveni ili ljubičasti luk
– češnjak po želji
– oko 1 dl bijelog vina
– oko 1 l pasirane rajčice
– oko 1 dl vode
– sol i papar
Priprema:
1. U tavu stavite malo ulja, popržite luk i češnjak pa dodajte dagnje i vino. Ostavite koju minutu dok alkohol malo ne ispari.
2. Zatim zalijte s pasiranom rajčicom i vodom. Posolite i poparite. Ostavite da se krčka kojih 15-ak minuta.
3. Tjesteninu po izboru skuhajte po uputama s vrećice.
4. Na kraju ju pomiješajte u umak.
5. Mi volimo ubaciti malo kapara kod posluživanja, dodati bosiljka ili rukolu, naribati grana padano.
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Instagram, privatni arhiv