U novom izdanju rubrike #domajenajljepše vodimo vas do Crikvenice i crikveničke rivijere. Ovoga puta doznali smo više o kvalitetnoj ponudi smještaja te isprobali brojne vrhunske gastro delicije, koje ne smijete propustiti ako se nađete u ovom kraju.
Posjetili smo Hotel Esplanade, koji nas je osvojio vrhunskim smještajem te eno gastro ponudom.
“Hotel Esplanade je poslastica za ljubitelje malih, intimnih hotela. Ovdje se gost može osjećati kao kralj, jer se trudimo pružiti takav osjećaj već od njegovog dolaska na personalizirani način: doček gosta, piće dobrodošlice, slatko iznenađenje u sobi, ponuda tea time-a u popodnevnim satima, odnosno čaša pjenušca uz bazen po ljetnim mjesecima.
Posebno smo ponosni na našu gastro ponudu, uz rapsodiju okusa i mirisa a la carte jela domaće lokalne kuhinje te jelima iz azijske kuhinje.” – Alin Harambašić, direktorica Hotela Esplanade
Uz ponudu od stojedne etikete domaćih craft rakija, likera i ginova, ovdje možete pronaći prostrane sobe, vanjski bazen uz predivan pogled.
Hotel Esplanade ponosan je vlasnik nagrade “Simply the best” za 2021. godinu, u kategoriji vrhunske kvalitete usluge i kreativno oblikovanje sadržaja namijenjenih opuštanju i ugodi gostiju.
Osim hotela, Crikvenica obiluje plažama, restoranima i barovima. Tako smo posjetili koktel bar “Balustrada”.
“Ovdje je naglasak na koktelima i večernjem izlasku. Nudimo program kroz cijeli dan s fokusom na večer, kada se služe miješana pića, vina i naravno gin tonici te male zakuske poput hamburgera s mesom iz organskog uzgoja i brioche pecivima. U ponudi imamo nekoliko vrsta hamburgera uključujući i vegetarijanski i uz njih pripadajuće krumpiriće.” – Gordan Ivančić, vlasnik
Crikveničku rutu nastavljamo putom u Selce. Ondje su nas privukli plaža Rokan sa savršenom tirkiznom bojom mora i beach bar Tunar sa savršenim koktelima.
Osim osvježavajućih napitaka, u Tunaru možete uživati i u gastro ponudi.
Restoran Burin brani gastro boje Crikvenice već duge 33 godine, zahvaljujući domaćem osoblju te izvrsnoj gastro ponudi, o čemu nam je više otkrio Ratko Katunar.
“Riba nam je u prvom planu, pošto imamo svoje lokalne ribare. Meni se sastoji od tradicionalnih te modernih jela te isključivo držimo naših lokalnih OPG-ova.”
Ne smijemo zaboraviti spomenuti nedavno otvoreni panoramski kotač “Crikvenica eye”, koji je obogatio ponudu Crikvenice, kao i ljepote Mediteranskog labirinta ljubavi, napravljen od 400 grmova lovora u opuštajućem ambijentu.
Divne plaže, primamljivi barovi, izvrsna gastro ponuda, vrhunski smještajni kapaciteti… Sve to opisuje Crikvenicu, jer; doma je najljepše!
Više pogledajte u prilogu:
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant