Ljeto pred naš najveći organ, kožu, stavlja neke ozbiljne izazove: visoke temperature, jako sunce, utjecaj klora s bazena ili soli iz mora, učestalo znojenje… Pa ipak, neki uspijevaju i pored svega toga besprijekorno blistati u svakoj situaciji. Kako? Naravno, ovisno o tipu, svaka koža tražit će individualni pristup, ali neke smjernice vrijede baš za svakoga – i za najbolje rezultate ni jednu od sljedećih točki nemojte preskočiti.
1. Peeling. Bez obzira volite li uradi sam peelinge, poznate brandove ili imate sjajnu kozmetičarku, jedini način da koža prodiše i riješi se mrtvih stanica jest kvalitetna eksfolijacija. Sjajna je stvar što pritom imate na raspolaganju zaista obiman broj opcija, od maslinovo ulje + palenta + jogurt recepta do skupih, ali i učinkovitih proizvoda i beauty tretmana. Zašto ne i kombinirati sve navedeno, u pravilnim razmacima?
2. Hidratacija. Isušivanje kože ljeti posebno prijeti, paralelno s dehidracijom. Tijekom ljetnih mjeseci naše su potrebe za tekućinom povećane, a veliko je pitanje uspijevate li ih ispuniti. Stoga pazite da sa sobom uvijek imate bočicu vode, a nakon kvalitetno odrađenog peelinga kožu nahranite dobrom kremom. Preporučujemo preparate s eko certifikatima, no u svakom slučaju obratite pozornost na sastav i specifične potrebe vlastitog tena.
3. Tamnjenje. Ako se odlučite za sunčanje, tada imajte na umu da upozorenje za izbjegavanje najjačeg sunca nije bez razloga. Osim ozbiljnih zdravstvenih problema, želite li se doista gnjaviti sa zategnutom, crvenom i bolnom kožom koja će se još danima guliti? Dobro sredstvo za zaštitu od sunca je must have, a možete ga kombinirati i sa sredstvima za samotamnjenje. Svakako ih prije upotrebe na licu ili cijelom tijelu isprobajte na manjoj površini, kako biste izbjegli moguće alergijske reakcije ili “prepečeni” look.
Autor: Extravagant