Brzi, zdravi i jednostavni recept donosimo vam u nastavku s potpisom Instagram food influencerice @zelenjava. Oduševila nas je ideja za pripremom curryja sa slanutkom i povrćem na njen način.
Ono što nam se posebno sviđa je što je curry idealan za zamrzavanje, jer možete pripremiti veću količinu i spremiti u zamrzivač. Tako uz malo skuhane riže imate spreman ručak ili večeru u tjednu.
CURRY SA SLANUTKOM I POVRĆEM
Vrijeme pripreme: 15min
Vrijeme kuhanja: 60min
Sastojci (za 4 porcije):
– 3 žlice ulja
– 2 nasjeckana luka
– 6 nasjeckana češnja češnjaka
– 2 žličice naribanog đumbira
– 4 roga nasjeckane paprike (možete koristiti i drugu papriku ili mix paprike)
– 2 nasjeckane mrkve
– 400g kuhanog slanutka
– 2 žlice curry začina
– 1 žličica gram masale
– 1 limenka kokosovog mlijeka
– sol
Priprema:
1. Zagrijte ulje u većoj posudi. Dodajte luk i češnjak i smanjite na srednju vatru. Pustite da se pirja 10ak minuta, dok ne uvene i postane proziran. Zatim dodajte curry, gram masalu i đumbir i sol. Promiješajte i pirjajte još 2 – 3 minute.
2. Dodajte sjeckane paprike, mrkvu i slanutak. Prelijte šalicom vode (250ml), poklopite i pustite da se kuha povremeno miješajući 25 – 35 minuta, dok se ne zgusne.
3. Dodajte kokosovo mlijeko, probajte i posolite ako je potrebno. Pustite da se kuha još 15ak minuta.
Serviranje: curry servirajte posipan sjeckanim peršinom uz kuhanu basmati rižu i/ili naan kruh.
View this post on Instagram
Autor: Extravagant
Foto: Instagram