“Cochin Chicks and Chips”; samo ime govori da je novo IN gastro mjesto u gradu posvećeno piletini i to na sve načine koje možete zamisliti.
Ondje možete isprobati bogat meni: jela na žlicu, burgere, obročne salate, tortilje uz razne umake i priloge. Posebnost Cochina je svakako način pripreme mesa “sous vide” tehnikom na niskim temperaturama, dok su namirnice pripremljene u Faro baru u Dramlju.
Što nam se najviše svidjelo iz ponude Cochina, pročitajte u našim recenzijama!
ADRIANA
Što se mene tiče, mogla bih živjeti na ribi i piletini. Razveselila me zato vijest da se u Rijeci otvorilo mjesto koje poslužuje piletinu na sve načine – od jela na žlicu, preko burgera, tortilla, salata… pečenu, hrskavu… ma kažem vam, na sve načine. I što je najbolje, uvijek je dobro!
Krenuli smo sa selekcijom predjela od kojih bih posebno izdvojila batat s topljenim cheddarom, Peri Peri salsom i čipsom od goveđeg pršuta, zatim humus i hrskavu tortilju, ali i aromatizirane masline…
A glavna jela – imale smo priliku isprobati zaista puno različitih kombinacija, a moji favoriti su definitivno burgeri i tortille.
Svidjelo mi se i što možete birati ljutinu na Pecimetru, a obožavala sam i različite umake.
Cochin je simpatično mjesto u centru Rijeke, nešto između restorana i fast fooda koje nudi slasne zalogaje za sve ukuse. Ja mu se sigurno vraćam. Ipak sam ja veliki piletinoljubac.
MARINA
Do sad nisam čula da postoji osoba koja ne voli piletinu, stoga mislim da je “Cochin” pun pogodak što se tiče gastro scene u Rijeci, ali i šire.
Nisam mogla ni zamisliti na koliko načina se mogu pripremiti različita jela od piletine. Mi smo isprobali blago rečeno – sve. Ok, skoro sve. 😀
Počeli smo sa “startersima” odnosno predjelima, od kojih bih svakako izdvojila halloumi na grillu s pekmezom od ljutih papričica te batat s topljenim chedar sirom, čipsom od goveđeg pršuta i Deri Deri salsom. Iako nisam veliki ljubitelj ljute hrane, ovdje mi se svidjela blaga doza ljutine i mogućnost biranja ljutine tzv. “pecimetrom”. Ne smijem zaboraviti spomenuti i prefine marinirane kalamata masline, koje su doslovno bile za prste polizati.
Zatim je uslijedila prava pileća bombastična kombinacija, koju su činila krilca, zabatci, batci, filei, rolana pileća jetrica, burgeri, tortilje, dimljena, grillana, hrskava piletina uz priloge i umake… Ako moram istaknuti što mi je bilo najbolje, rekla bih krilca te Cochin burger. Nešto fantastično!
Iako je svoja vrata otvorio nedavno, Cochin je već sada osvojio srca, ali i nepca brojnih obožavatelja piletine. Svakako dolazim opet!
MAJA
Od kada se otvorio restoran Faro u Dramlju njihov sam redoviti gost i doista je postao jedan od mojih omiljenih restorana na Kvarneru. Vlasnici Fara, Karmen i Srđan Gajić odnedavno stoje iza još jedne uspješne poslovne priče. Riječ je o Cochin chick & chipsu koji je otvoren na riječkoj tržnici.
U ovom malom restorančiću poslužuju se samo jela od piletine, ali pripremljena na malo drugačiji način. Nisam očekivala da će ponuda biti toliko široka, jer doista možete isprobati brojne varijacije piletine, a pritom birati i jačinu i ljutinu samog jela.
Isprobali smo skoro sve iz ponude i osim što jako lijepo izgleda, svako jelo je i doista jako ukusno. Moj favorit su predjela, od humusa, maslina, batata… Okusi su fantastični, a takva jela doista ne možete baš svugdje isprobati.
Oduševile su me i povoljne cijene, kao i samo uređenje i cijeli koncept restorana.
Sudeći prema posjećenosti Cochin je novo in mjesto u gradu, a ja se sigurno vraćam prvom prilikom.
Cochin je poseban vid ponude na riječkoj gastro sceni. Ne sumnjamo da će pronaći velik broj obožavatelja, među kojima je svakako i naša ekipa.
Vidimo se uskoro opet, Cochin!
COCHIN CHICKS AND CHIPS
Adresa: Verdijeva 6, Rijeka
Mobitel: 091 591 2359
E-mail: marketing@cochin-food.com
Facebook: Cochin
Instagram: @cochin.food.grill
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant