Ovih se dana na sve strane priča o blagdanu svetog Martina, svima bolje poznatijem kao Martinje. Pripremaju se razne proslave, a mnogi hoteli nude i paket aranžmane te večere za svoje goste, uz puno dobre atmosfere i čašu finog vina.
U predivnom Bled Rose hotelu, 9. studenog u 19 sati, pripremili su večer za pamćenje pod nazivom Cabaret Martinje, uz chefa Martina Blejeca i njegov poseban Martinje menu, pažljivo odabrana vina u suradnji s vinarom iz Sutor Wine Estate te pravu cabaret predstavu.
Fantastičan menu sastoji se od nekoliko sljedova:
Chefov pozdrav
Domaći kruh, Pustotnik maslac, domaća rikota s timijanom
Hladno predjelo
Goveđi jezik, krema od slatkog krumpira, vlasac, sladoled od kozjeg sira
Juha
Juha od kestena, zobene pahuljice, lardo, sorbet od crvenog kupusa
Toplo predjelo
Ravioli s Zupanovom pastrvom, jeruzalemska artičoka, mole, yuzu
Glavno jelo
Suho odležana pačja prsa, sečuanski papar, jabuka, crveni kupus, krema od bundeve
Desert
Poširana kruška, krema od batata i meda, gel od mandarine, crumble s đumbirom, sorbet od kruške
Cijena ove posebne večere i cijelog programa iznosi 79 eura, a rezervacije se vrše na hotel@bledrose.com. Proslavite Martinje na malo drugačiji način, sigurni smo da ćete uživati!
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: PR