Nedavno otvoren Bourbon grill u Njivicama, prava je destinacija za sve gastronome. Smješten na rivi, Bourbon grill se jedini može pohvaliti gornjom terasom s koje puca predivan pogled, a moderno uređen prostor nastao je oko stabla masline starog preko 300 godina.
S naše terase pruža se predivan pogled, a poseban je ugođaj sjediti ovdje navečer,
rekla nam je vlasnica Aleksandra Gregurić, dodajući da se u Bourbon grilu nude riblji i mesni specijaliteti, a ovdje možete uživati i u ukusnom doručku. Ipak, ono što ovaj restoran čini posebnim, svakako su steakovi, trideset dana odležani u dry ageru.
Dry ager čini da pore koje su u mesu ispucaju i da meso, odnosno steakovi budu izuzetno ukusni i mekani,
- Gordan Maslać, voditelj Bourbon grilla
No, nije dry ager jedino po čemu se steakovi koji izlaze iz Bourbonove kuhinje razlikuju od većine – točku na “i” svakako stavlja način obrade, odnosno pečenje u Kopp peći.
Kopp peć je peć koja radi isključivo na drveni ugljen te održava temperaturu do 400 stupnjeva cijelog dana.
I zaista, odležani steakovi pripremljeni na ovaj način fantastičnog su okusa, a kada se svemu doda pogled s terase, možemo samo zaključiti – Bourbon grill, vidimo se ponovno.
Restoran je otvoren tijekom cijele godine.
Autor i foto: Extravagant