Sve ljubitelje gastronomije i kuhanja, čeka prava poslastica: prva radionica izrade umaka u Hrvatskoj! Iza nje stoji Eni Đorđević, food influencerica koja je mnogima poznata kao bivša kandidatkinja showa Masterchef.
U petak 10. listopada će simpatična Istrijanka u Zagrebu održati posebnu kulinarsku radionicu na kojoj će polaznici naučiti napraviti:
– redukciju od crnog vina i šumskog voća
– toplu emulziju od naranče i maslaca
– svilenkasti dresing od redukcije napravljenog od aceta balsamica

Uz osnovne tehnike pripreme umaka, na radionici će se moći naučiti kako istu bazu koristiti u bezbroj varijacija i svaki put oplemeniti jelo na drugačiji način. A osim recepta, svi polaznici će dobiti i primjere sa čime sve taj umak/emulzija/dresing savršeno paše, tako da će istu bazu moći kombinirati na 100 različitih načina.
Kako ne bi sve ostalo samo na umacima, sve gurmane očekuje gastro rapsodija: degustacija patke koju će Eni Dorđević posebno pripremiti za ovu priliku. Ovaj specijalitet bit će sparen s dobrim vinom te naravno umacima koje će polaznici spremiti.

Vinarija Fakin Wines pobrinut će se za zdravicu, ali i da se pokaže kako kapljica dobrog vina može svaki umak podići na novu razinu.
Sve polaznike čeka i mala igra (mogućnost osvajanja popusta na radionicu), kao i poklon paket s uvezanim receptima koje polaznici nose kući.
Prva radionica izrade umaka by Eni Đorđević održat će se 10. listopada u 17:30h na adresi Gajeva 38 u Zagrebu. Cijena radionice je 90€ u trajanju 2,5 – 3 sata.
Rezervacije i upiti se primaju na mail dordevic.eni@gmail.com ili porukom na Instagramu: @eni_dordevic.
Dođite učiti, kušati, nazdraviti i uživati. Otkrijte koliko dobar umak može promijeniti i oplemeniti jelo! – poručuje Eni Đorđević, organizatorica prve radionice izrade umaka

Autor: PR
Foto: PR
