Danas lajkamo crni
zimski tartuf s kojim nas je upoznala poznata tvrtka za izlov, otkup i
distribuciju tartufa „Natura tartufi“.
Zimski crni tartuf razlikuje
se od ljetnog crnog tartufa prije svega po svjetlijoj boji koži koja je manje
hrapavija, mirisom i okusom jačeg je intenziteta od ljetnog crnog tartufa.
Unutrašnjost je tamno smeđa, prošarana vijugavim bijelim crticama nalik
mramoru. Sezona je u jesen do početka zime.
Od rujna do siječnja Natura
tartufi nude ga kao svježeg, a kroz cijelu godinu u njihovoj ponudi možete ga
pronaći kao svježe brzo smrznuti tartuf.
Kako bi osigurali
najbolju kvalitetu Natura Tartufa koristili su se procesom brzog smrzavanja te
na taj način vam pružili najbolje svježe brzo smrznute istarske crne tartufe
(Tuber aestivum vitt).
Smrznuti tartufi se
ribaju i kao takvi se mogu koristiti u pripremi svakakvih umaka za tjestenine.
Odlični su u pripremi rižota ili kajgane, a sada u proljeće odlična su
kombinacija sa šparugama. Ribani smrznuti tartuf koristi se i u pripremi umaka
sa mesom, a odličan su završni touch svake tjestenine ili mesa.
Kako je crni svježi
tartuf dostupan samo u određenim periodima kroz godinu,razvijenim postupkom
konzerviranja, gdje namirnica ostaje kao svježa, omogućili su da ovaj proizvod
bude u ponudi kroz cijelu godinu.
Fotografije i izvor: Natura Tartufi