Dolaskom hladnijih dana moja, inače masna koža,
mjestimično se počinje perutati i potrebna joj je dodatna hidratacija, njega,
ali i puno više pažnje. Ako svemu tomu dodamo nedostatak sna i nezdravu
studentsku prehranu, onda vam stvarno mogu reći da mi je lice u prilično lošem
stanju, rekla bih da cijele godine nije bilo takva. Način života zasad ne mogu
promijeniti, ali mogu dodatno njegovati lice. Još sam dosta davno na testiranje
dobila Olival piling i masku za lice s uljem smilja, ali zbog korištenja mnogih
ostalih proizvoda, ovi nisu toliko učestalo bili u upotrebi. Sada je došlo
vrijeme kad ih trebam koristiti bar jednom ili dva puta tjedno.
Piling
za lice s uljem smilja – sadrži zrnca koštica masline i
marelice
Vrlo nježan piling, voljela bih da je grublji, ali bržim
potezima ruku bolje obavlja svoj posao. Mislim da je idealan ako imate
osjetljivu kožu ili ako vam je koža sklona iritacijama. Nježno uklanja
nečistoće i mrtve stanice kože, a ne isušuje kožu. Potrebna je vrlo mala
količina za cijelo lice Sadrži 75 ml i cijena mu je 30 kn.
Prednosti: idealan za osjetljivu kožu, ne isušuje,
povoljan
Mane: nedovoljno grub za ostale tipove kože
Maska
za lice s uljem smilja – sadrži med, kamilicu i zelenu glinu
Ako imate suhu i problematičnu kožu, svakako ju
isprobajte. Med hrani i obnavlja kožu, kamilica smiruje i ublažava oštećenja
kože, ulje smilja tonizira kožu i spriječava nastanak bora, a zelena glina
ljušti mrtve stanice kože. Nakon što nanesem dva sloja maske, ostavim ju na
licu desetak minuta i onda isperem vodom i očistim lice micelarnom otopinom jer
ostavlja mastan sloj koji mi smeta. Koža mi bude glatka i nahranjena i puder mi
puno bolje sjeda na lice ako sam taj dan stavljala masku. Također sadrži 75 ml i stoji 30 kn.
Ne bih joj mogla izdvojiti nijednu manu i mogu ju
preporučiti baš svima.
Za kraj bih dodala da su oba proizvoda proizvedena u
Hrvatskoj, ne sadrže parabene i nisu testirani na životinjama. Ako ste
ljubitelji prirodne kozmetike, vjerujem da ćete biti zadovoljni ukoliko odlučite
isprobati.
Autor: Mirna Matković