Ne znam kako vama, ali tjestenina s rajčicama za mene su samo
dvije riječi, ne izazivaju nikakvu reakciju. Pašta i salsa, e to mi je fino, fino,
možda i najdraže jelo. Istina i bog, nije skupo,brzo se pripremi. Svi imamo neke
svoje varijacije ovog recepta. Ponekad je to salsa od samih pomidora, ponekad
dodajemo tikvicu, balancanu, masline, tunu i na svaki način prija. Kad niste u mogućnosti nabaviti prave, zrele pomidore, radije
kupite pelate u konzervi. Odličnog su okusa i sigurni ste da ćete jesti finu
salsu. Ne treba guliti onu dosadnu kožicu potapajući pomidore u vruću vodu. A
vi ne gulite pomidore??
Recept koji ću vam danas ponuditi ima samo jednu manu-mora
se pojesti odmah! Neš ti mane!
Nemojte uopće vaditi lonac za kuhanje pašte, ne treba vam!
Paštu ćete kuhati zajedno sa salsom-uvjeravam vas da je tako
pripremljena savršenog okusa. Ne pada mi više na pamet kuhati odvojeno paštu i
salsu! Trik sam pokupila od jednog kuhara i dijelim ga sa vama. Radila sam je s
pelatima, pa vam tako prenosim recept.
Za dvije osobe potrebno vam je:
Maslinovo ulje za pripremu
Sjeckani češnjak i peršin
Konzerva pelata (pelati i sok)
25-30 dag pašte
Sol,papar,po želji Vegeta
Listići bosiljka
Parmezan za posipanje
Nasjeckajte peršin i češnjak,l agano popržite na maslinovom
ulju. Pripazite de vam češnjak ne izgori. Ako vam se to i dogodi, radije bacite
nego da pokušate spasiti- NE VALJA, provjereno. Čim češnjak zamiriše, ubacite
pelate i sok iz konzerve. Uspite SIROVU paštu, promiješajte i začinite.
Smanjite temperaturu kuhanja,povremeno promiješajte. Prijeti
li zagorijevanje, ulijte malo vode.Doista malo vode. U cijelom
postupku,najvažnije je da kuhate na srednje jakoj temperaturi. Nakon 15 minuta
imate gotovu paštu i salsu!
Moja najdraža biljka na balkonu je bosiljak. Obožavam njegov
opojan miris i okus. Savjetujem i vama da ga posadite. Preko zime krasno
uspijeva na kuhinjskom prozoru.
Natrgajte par listića (jel treba napisati
operite ih) i umiješajte ih u gotovo jelo. Obilno pospite parmezanom,po želji
pokapajte s malo maslinovog ulja.
I prepustite se uživanju.
Onaj vaš će reći da mu je super bio ručak bez mesa,i da ste
jako dobro skuhali.
Ako ga uhvatite kako vadi iz frižidera nešto za ukoso izrezat,
slijedeći puta dodajte mu šniclu.
ZLATNI SAVJETI
Budite oprezni kad pržite češnjak-gotov je čim zamiriše. Preprženi
češnjak postaje gorak i kvari okus jela.
Posadite začinsko bilje na balkonu. Opojno miriše, lijepo
izgleda, a svježe ubrano (za razliku od sušenog) oplemenjuje okus hrane.
Autor: Domina Dorić