Kad moja prijateljica
napravi svome mužu nešto ovako fino za mumanje, on s guštom smaže ručak ,odloži
pribor i kaže-govori!!!
Ošamućenom od dobre hrane,
može „prijaviti“ prekoračenje na kartici, izlazak s prijateljicama, tvoja mama
mi je rekla….manje više sve osim podatka da je prilikom parkiranja ogrebla
metalnog ljubimca….tu ne pomažu ni dobra hrana ni vino ni…..
Imali štogod za
„prijaviti“ ili ne, možete se koji puta poigrati s odrescima od purećih ili
pilećih prsa.
Napunite ih. Panirajte
uvaljane u sezam .Ispecite u pećnici. Birajte!
Količine u ovakvim
receptima nisu zadane, osim da po osobi planirate oko 20 dag mesa.
Za
početak, izrežite crvenu i zelenu papriku na trakice, kratko ih popržite na
maslinovom ili običnom ulju, kako volite.
Pečenu papriku položite na
papirnati kuhinjski ručnik, da se ocijedi suvišna masnoća.
Namlatite meso .Na odrezak
položite najlon i tek onda bum bum po mesu. Ovaj korak štiti vaše pločice
od nepodobnih letećih
komadića.
Odreske posolite, premažite
senfom. Posložite sir i šunku.
Dodajte trakice pečene
paprike.
Pažljivo zarolajte meso, pričvrstite
ga čačkalicama.
Ako ćete ovako
pripremljene odreske panirati, radite ih od manjih komada mesa. Uvaljajte ih u
brašno, jaje i krušne mrvice. Poseban ukus smjesi za paniranje daje sezam. Dodajte
ga u krušne mrvice. Crni sezam dobila sam od prijateljice iz Kanade, stvarno
djeluje impresivno. Doista ne znam ima li ga kod nas za kupiti.
Nemate li crni sezam, dodajte
bijelog, isto je ukusno.
Temperaturu ulja za
paniranje najlakše ćete provjeriti uronite li začas vrh drvene kuhače u
ulje .Stvore li se oko kuhače mjehurići, temperatura je optimalna. Pečene
odreske stavite na papirnati kuhinjski ručnik da se ocijedi suvišna masnoća. Prije
serviranja izvucite čačkalice.
Pečena mesna rolada
Nije teška za napraviti, a
okus, izuzetan. Punjenje je ovdje isto kao i kod pohanih smotanaca.
Možete se poigrati, pustiti
mašti na volju. List špinata ili blitve (prokuhan koju minutu), sirevi, paprike,
kiseli krastavci, šunka, ajvar……imate bezbroj kombinacija.
Odrezak može biti veći. Kao
kod prethodnih roladica, napunite ga, pričvrstite čačkalicama i pospite
brašnom.
Prepecite ga sa svih
strana. Možete koristiti ulje u kojem ste pekli paprike.
Ulijte bijelog vina i
češanj-dva narezanog češnjaka.
Poklopite ,pirjajte ,povremeno
okrenite meso.
Ugrijte pećnicu na 200
stupnjeva.
Preselite meso u posudu za
pečenje. Prelijte umakom.
Za završni kalorijski
udarac, narežite jednu pozamašnu krišku sira, položite je na meso.
Zapecite dok se sir ne
otopi.
Vrhnjoljupci mogu u umak
od pečenja dodati vrhnje, kratko prokuhati i dodati cijelom obroku još malo
kalorija. Ja vrhnje ne volim, pa nemam ni sličicu na tu temu.
Za prilog sam pripremila
cous cous i prelila ga umakom od pečenja. Uputstvo za pripremu cous cousa imate
na kutiji.
Salatica od pomidora, da
nastavi crveni ton.
Servirajte vaš poseban
ručak od običnih namirnica i uživajte.
Dobar tek!
Nadam se da vozite dobro
kao što kuhate i da niste ogrebali auto!
ZLATNI SAVJETI
Obogatite pureće ili
pileće šnicle nadjevima.
Pričvrstite rolnice
čačkalicama, koje prije serviranja obavezno odstranite!
Upotrijebite maštu, ovo je
samo jedna od bezbroj kombinacija.
Unesite veselje u svoje
kuhanje, unesite boje. Dosadno je uvijek isto jesti.
Autor: Domina Dorić