Volite li pečene crvene roga paprike?
Jesu li vam mame ili
možda vi same bili vrijedne pa napekle paprika za ajvar?
Ili ste ih ispekli, očistili
i napunili ledenicu paketićima koje ćete pretvarati u slasne salate i delicije
tijekom zime?
Pa dok tako gulite
paprike, ostavite par komada i priredite raskošne kotlete.
Ne moraju biti dio
svečanog ručka.
Neka svaki vaš obrok
bude svečan, ukusan i lijepo serviran, jer vi to zaslužujete.
Potrebno vam je :
Svinjski kotleti
(Sami određujete broj
kotleta po osobi)
Koliko kotleta toliko
pečenih oguljenih roga paprika
Koliko kotleta toliko
režnjeva feta sira
Sol, papar
Majčina dušica i malo
iglica ružmarina
Malo brašna
3-4 režnja češnjaka
Nekoliko trakica pečene
paprike za serviranje
Pola čaše vode
Ulje za pripremu
Oštrim nožem zarežite
kotlete, do kosti, napravite „džepove“za punjenje.
Narezuckajte masne dijelove
ili ih odstranite.
Prekrijte meso najlonom
i potucite ga batom za meso, s obje strane.
Meso prekrivate
vrećicom iz čisto praktičnih razloga, da što manje prljate kuhinju.
Posolite meso. U
pripremljene „džepove“ položite pečenu papriku, na nju feta sir. Začinite
majčinom dušicom i sitno narezuckanim iglicama ružmarina.
Nemojte pretjerivati sa
začinskim travama. Ostavite sa strane nekoliko trakica pečene paprike, trebati
će vam za serviranje.
Učvrstite sve
čačkalicama.
Poprašite pripremljene
odreske brašnom, ali nježno.
Naglo ih popecite sa
obje strane. Ubacite cijele, oguljene režnjeve češnjaka.
Smanjite temperaturu, podlijte
meso sa malo vode .Pripazite da vam meso ne zagori, ako je potrebno, dolijte
još malo vode. Nakon pola sata meso bi trebalo biti gotovo.
Povadite čačkalice.
Popaprite.
Servirajte uz prilog
koji vam se čini optimalnim, uz neku finu salaticu.
Pečeni češnjak
servirajte omotanog u komadić pečene paprike, vidjet ćete kako je dobrog okusa.
Nadam se da ćete
uživati u ovom divnom rujanskom ručku.
Meni je ovaj rujan
poseban. Pamtiti ću ga po vjenčanoj
torti koju sam napravila za jednu divnu mladu damu i njenog dragog. Tortu u
koju sam utkala ljubav i cvjetiće.
Ovu.
Sad vam se naravno, jede
slatko!
I meni, pa zobljem
grožđe, a našla sam i nekoliko smokvica.
Fotografije: Domina
Dorić
Autor: Domina Dorić