Denisa nam je poslala novi recept. Red je da ga podijelimo
s vama. Riječ je o zdravom kolaču koji će vas osvježiti ovih toplih dana, dok
uživate u babljem ljetu. Pa evo njenog recepta za kolač s kremom od badema i
sira mascarpone.
Za podlogu:
4 žlice kokosovog brašna
5 žlica zobenih posija
3 šake lješnjaka (ili badema)
2 žlice xsylitola
2 žlice gorkog kakaa
3 velike žlice otopljenog kokosovog ulja (ili maslaca)
Krema:
1 dcl bademovog mlijeka,
3 žlice chia sjemenki
125 g sira mascarpone
1 mjerica whey proteina
2 žlice kokosovog maslaca
2 žlice xsylitola
sok 1 limete
Priprema: Chia sjemenke namočiti desetak minuta u bademovom
mlijeku. Sastojke za podlogu smiksati u multipraktiku. Staviti smjesu u kalup
za tortu s dnom koje se skida, dobro utisnuti i staviti u hladnjak dok radite
kremu. Chia sjemenke s mlijekom u kojem su se namakale pomiješati s
mascarponeom, dodati ostale sastojke i dobro izraditi mikserom. Kremu staviti
na podlogu i držati prije posluživanja nekoliko sati u hladnjaku. Denisa je
kolač stavila u zamrzivač na sat i pol kako bi čim prije mogla u njemu uživati.
Uživajte i vi!
CENTAR MIKETA
Nikole Tesle 4A
51000 Rijeka, Croatia
099/231-4613
098/387-876