Dok čekamo povratak
proljeća zagrijati se možemo ukusnom krem juhicom čije su glavne zvijezde mladi
luk, mladi češnjak i krumpir. Što je najvažnije, juhica je gotova za 20 minuta.
Količinu sastojaka prilagodite broju osoba, a mi ćemo vam dati recept za dva
tanjura guste juhe.
Sastojci:
2 mlada luka
2 mlada češnjaka
2 krumpira
1 mrkva
2 šalice vode
1 do 2 žlice maslinova
ulja
sol, papar, pola žličice
kopra, pola žličice kurkume
svježi peršin za
posipanje
Priprema: Mladi luk i češnjak očistiti i narezati na kolutiće. Krumpir oguliti i
narezati na kockice (što manje i juha će biti prije kuhana), a mrkvu na tanke
kolutiće. Na maslinovom ulju dobro izdinstati mladi luk i mladi češnjak, dodati
mrkvu i krumpir. Kratko popržiti i podliti vodom i posoliti. Poklopiti i kuhati
10-ak minuta. Nakon isteka vremena provjeriti ako je krumpir kuhan. Usitniti
štapnim mikserom i kušati. Ako je pregusto dodati malo vode, po potrebi dodati
soli, začiniti kurkumom i koprom. Poslužiti i posuti svježim sjeckanim
peršinom, a po želji možete dodati i žlicu kiselog vrhnja.
Centar Miketa
Nikole Tesle 4A
51000 Rijeka, Croatia
099/231-4613
098/387-876