Naša je generacija
odrasla na geslu da je doručak najvažniji obrok u danu. To je trajalo sve do
pojave trenda warrior dieta, odnosno intermitentnog posta. Po tom principu se
posti kroz jutro, a jede tek kasno poslijepodne.
Svaki prehrambeni plan
ima svoje mane i prednosti, tako i obilno doručkovanje, a i jutarnji post.
Naše je mišljenje da je
najbolje kombinirati te ciklički provoditi takve protokole, dok se tijelo
osjeća dobro. Na primjer, stil prehrane žene s menstruacijom koja radi kao
trgovkinja se nikako ne može usporediti s onim himalajskog svećenika koji
meditira nekoliko puta dnevno. Stil života diktira i stil prehrane. Važno je da
za svoju prehranu birate – hranu. O tome što je kvalitetna namirnica, a što
junk više ne trebamo ni pisati, ali da vam fali inspiracije za pripremu zdrave
klope to vjerujemo.
Danas vam nudimo ideju
za doručak koji će vas napuniti, ali ne i otežati. Tajna leži u leći koja
obiluje i proteinima i ugljikohidratima.
Leću najprije
prokuhajte (desetak minuta) u slanoj vodi, a u tavi prepržite listiće pršuta na
mladom luku. Za prženje ne koristimo masnoće jer je pršut sam pusti dovoljno.
Procijeđenu, skuhanu leću lagano začinimo bučinim uljem, te joj dodamo pršut i
mladi luk. Jelo pospemo sitno sjeckanim peršinom i ukrasimo bobicama šipka. One
će mu dati zanimljiv kiselkast okus, a c vitaminom će obogatiti vaš organizam.
Leća se može jesti i hladna pa je dobar izbor za pakiranje u lunch box.
Centar Miketa
Nikole Tesle 4A
Cavtatska 2B
51000 Rijeka, Croatia
099/231-4613
098/387-876
info@centar-miketa