Tjedan dana je
brzo prošlo i vrijeme je za ponovno druženje. Nas četiri brzo smo se složile da
ćemo ovoga tjedna posjetiti novootvoreni bistro ConcaDoro koji je u kratko
vrijeme postao in mjesto u gradu.
Delicije poznatog chefa Andreja Barbierija i
ugodan ambijent obećavali su još jedan ručak za pamćenje. A doista je tako i
bilo…
IVANA
Ja zaista ne znam
odakle da krenem i šta točno da napišem da ne mislite da pretjerujem…PREDOBRO
DA BI BILO ISTINITO…Hrana je zaista više nego fantastična, ne znam što da
istaknem; juha od buče sa raznima dodacima je toliko ukusna, drugačija i
zanimljiva; kozice na skuti mmmmmmmmm, tuna u sezamu delicious…vjerujte da ne
pretjerujem!!! Pjenušac i vina koja su nam bila poslužena savršeno su
upotpunila svako jelo…Andrej je kao i svugdje gdje ga srećemo bio jako
ljubazan i zabavan domaćin, od kojeg zaista imate što naučiti…
Atmosfera u
restoranu je iznimno ugodna i opuštena, tako da smo se zadržale puno duže no
što smo planirale, vrijeme je doslovno proletilo…a i već smo zakazale iduće
druženje sa Andrejem čemu se jakooooooo veselim!!!!
Do idućeg
papanja….
MILENA
Conca d’oro ima
baš sve potrebno za super objedovanje: vrsnog chefa, prefinu hranu, ugodan
ambijent i puno pozitivne energije. Stoga i nije čudno da smo na ručku ostale
više od četiri sata! Toliko smo se oduševile da nismo mogle prestati jesti, pa
smo pojele sve što su nam ponudili. Mene je najviše oduševilo niz ribljih jela
serviranih na drvenim daskama. Tunu sa sezamom i teriyaki umakom, carpacio od
tune i kozice i skutu sa žara i inače obožavam, a ovo je bilo najbolje što sam
probala do sada ( a probala sam puno puta na puno mjesta ;)) A definitivno me
oduševila caprese salata s pravom Buffala mozzarelom koja nema ama baš nikakve
veze sa inim “mozzarelama” koje su nam inače dostupne.
Nakon ribe smo
prešle i na meso ( jer kakav bi to bio ručak bez mesa??) pa smo uživale u
telećim polpeticama i zapečenom junećem gulašu s krumpirom. Nakon svih tih
delicija nije više bilo mjesta za desert, ali smo ipak kušale kolač s jabukama
i karamelom. A za kraj smo uspjele dobiti i par kulinarskih savjeta i jedan
detaljan recept od chefa Andreja. Tko može poželjeti išta više!
VIVIANA
Došla sam u Conca
d“oro sa velikim očekivanjima, a mogu reći da su se u potpunosti ispunila. Nismo
znale što nam je pripremljeno tako da je faktor iznenađenja i iščekivanja bio
prisutan, a ne mogu naći niti jednu zamjerku, niti za jedno pojedino jelo.
Originalno serviranje, inventivno osmišljene kombinacije i ono što mi se
najviše sviđa ne prevelike porcije…..Nakon ručka sam obično troma i pospana,
ali ovog puta sam odlepršala na daljnje radne zadatke sa poletom. Uživati u
dobroj hrani a da mi poslije ne bude teško vratiti se na posao….ima li što
bolje? Dakle, Conca d“oro je idealno mjesto za kratki ručak u pauzi…. sastanak
sa prijateljicom…sve ono što nam svaki dan treba. Favorit mi je izvrsna
juhica od buče sa poprženom pancetom (mljac) servirana u lončiću kakvog su
imale naše none ,predivno…. i preukusno.Ali
i fantastične kozice i skutu, a bolju tunu u teriyaki umaku nisam nikad jela.
Svi komplimenti chefu Barbieriju i cijeloj ekipi uz molbu neka tako ostane
dugo…dugo… .Takvo mjesto Rijeci jako treba.
MAJA
Sad će ispasti da
samo hvalim, ali koliko god se trudila ne mogu naći ni jednu jedinu zamjerku
niti najmanjem detalju našeg ručka u ConcaDoru. Savršena jela, prekrasan i
ugodan ambijent, te domaćin kakvog se samo može poželjeti. Sve što smo probale
bilo je nevjerojatno ukusno, te pripremljeno na način na koji nismo navikli.
Sviđa mi se filozofija bistroa u kojem možeš pojesti malo jelo, popiti čašu
vina i odjuriti natrag na posao. Ovo je doista jedno od rijetkih mjesta u gradu
na koje mi ne bi bio problem doći sama na ručak. Zaista sam se ondje osjećala
ugodno, a uz preljubaznog chefa Andreja Barbierija sve pohvale i doista
simpatičnom osoblju. Ni jedna od nas nije spomenula cijene, te vjerujem da bi
se mnogi prevarili… Plata sa ribljim delicijama, tartarom od tune, kozicama
sa skutom i tunom u sezamu košta 120 kuna. Dovoljno da se najedemo, a ne kao
obično prejedemo nas četiri. Uz čašu vina idealan ručak, nakon kojeg se kako
kaže Viviana možeš vratiti svakodnevnim obavezama. Nije stoga ni čudo da su
brojni Riječani već prepoznali kvalitetu i posebnost ovog bistroa, a sigurna
sam da ćemo i nas četiri ovu adresu redovito posjećivati.
Nakon Nebuloze i
ConcaDoro zaslužuje odlične ocijene. Vrijeme je da postanemo kritične…možda
već idućeg tjedna…
Fotografije: LaVie Photo Studio
Autor: Extravagant