Vikend je savršena prilika za pripremu ukusnih kolača.
Moja preporuka su sočni čupavci, a danas vam donosim brz i jednostavan recept.
Sastojci za biskvit:
4 jaja
12 žlica šećera
1 vanilin šećer
2 žlice ribane limunove korice
1 žlica meda
6 žlica glatkog brašna
6 žlica oštrog brašna
1 prašak za pecivo
12 žlica ulja
12 žlica mlijeka
Sastojci za čokoladni umak:
350 ml mlijeka
115 grama maslaca
170 grama čokolade za kuhanje
350 grama kokosa
Postupak:
Pećnicu zagrijte ma 180°C, a tepsiju 30×20 cm obložite
papirom za pečenje. Jaja odvojite na bjelanjke i žutanjke. Bjelanjke istucite u
čvrsti snijeg, a žutanjke zajedno sa šećerom, vanilinim šećerom, medom i
limunovom koricom izmiksajte pjenasto. Postepeno dodavajte brašno zajedno s
praškom za pecivo, te na kraju ulje i mlijeko. Na kraju lagano špatulom
umiješajte snijeg od bjelanjaka i pecite 20 – 25 min (provjerite čačkalicom).
Biskvit pustite da se ohladi, a čokoladu za kuhanje,
mlijeko i maslac stavite na laganu vatru da zakuha.
Biskvit izrežite na željene oblike, uronite u čokoladni
umak, te uvaljate u kokos. Dobar tek!
Autor: Anastazija Makjanić