1. Za početak tko nam se krije iza
brenda #nekajedukolace?
Iza brenda #nekajedukolače krije
se osoba zaljubljena kako u slatko tako i u slatki život začinjen tonom manga,
avokada i putovanja. Ivana iz Klobuka iz Hercegovine, po struci ekonomist po
ljubavi pastry chef.
2. Koliko traje proces pri izradi
jedne vaše slastice?
Neke napravim za dan, neke za dva,
neke čak i za tri. Sve ovisi kakve torte moji klijenti žele i kakve segmente u
torti i na njoj.
3. Koliko vidimo imate jako dobar stil odijevanja,
pratite li trendove?
Možda zvuči malo čudo ali ne baš. Volim imati svoj
still neovisno o tome što je u trendu. Naravno da volim modu i smatram je kao
izraz svoje osobnosti ali ne mislim da je za dobar stil potrebno slijepo
pratiti trendove.
4. Da li primate narudžbe za vaše torte ili …
Naravno, upiti dolaze iz cijeli Hrvatske posebne
kad je riječ o svadbama i naravno BiH.
5. Opišite nam kulinarstvo u par riječi …
Ljubav. Go hard of go home.
6. Kreativnost je za Vas …
Izraz moje osobnosti i trenutnog stanja kako se
osjećam. Zahvaljujući tome nijedna moja torta nije ista. Svaka je bar u nečemu
drugačija i trudim se da svaka na svoj način bude posebne i koliko je moguće
personalizirana kroz okuse ili same ukrase.
7. U svijetu slastica, da li imate svog najdražeg
majstora u tom području? Nekoga tko se baš izdvaja?
Postoji puno njih kojima se divim. Od svjetski
poznatog australskog brenda “don’t tell Charles” do kolača tete
Jasminke iz Cukra s Komiže-svemu se apsolutno jednako divim.
8. Kakvi su trendovi u svijetu slastica? Što
slatkoljupci vole, traže … Unikatnost ili …
Trendovi se stalno mijenjaju i to su Trendovi koje
definitivno pratim i koje moram pratiti. Ljudi vole da su slastice lijepe
izvana, da su fotogenične ali i da su lijepog okusa jer na kraju je to
najbitnije hoće li se klijent opet vratiti.
9. #nekajedukolace vole pratiti … Mladi i stari,
ili .. ????
I mladi i stvari i oni Koji ne jednu gluten i oni
koju jedu samo vegansko. Za sve ima po nešto.
možemo još naći? Na kojim mjestima, društvenim mrežama …
Za sada sam isključivo na Facebook stranici
“Neka Jedu Kolače”. Velik dio toga stavljam na privatni profil na
Instagramuu chu_lo_ gdje me isto možete kontaktirati.
11. Za kraj da li može jedan kratki, ali slatki
recept za sve nas slatkoljupce … ????
Evo jedan Gluten Free browni s rogačemem (zdraviji
je ????)
250g
tamne čokolade55%
180g
maslaca
220g
smeđeg šećera
5jaja
125 g GF
brašna
50 g
brašna od rogača
25 g
kakaa
50 g
sjeckanih lješnjaka
Korica
naranče
Prstohvat
soli
Čokoladu i maslaca otopiti na pari. Skinuti s pare
i dodati šećer i zatim jaja jedno po jedno.
Pomiješati suhe sastojke i prosijati u smjesu.
Gustu kompaktu smjesu izliti u pleh.
Peći cca 20 min na 165 min.