Od ovoga tjedan redovno na portalu Extravagant pratite novu
kolumnu Barbare Čubranić, „Ne kuha mi se“ kroz koju će nam donositi zdrave i
jednostavne recepte za brzu pripremu ukusnih objeda.
Danas nam priprema pečenu ribu mariniranu u bodulskoj ocd
marinadi.
Ako se zaista želiš zdravo hraniti, i obaviti sve obaveze,
i odraditi trening, i želiš stići razvoziti klince, i imati relativno urednu
kuću, i nahranjene mačke i psa, e tada sve to zaista i uspiješ.
I to sa posebnim dodatkom, Eau de Pečena Riba parfemom u
kosi.
Iako si neodoljiva sada kada redovito vježbaš i zdravo se
hraniš, danas ne moraš brinuti, svi oko tebe drže se na sigurnoj udaljenosti.
Marinada je izvrsno i zdravo jelo. Brzo se priprema. I ono
najbolje, može stajati u frižideru i do 7 dana. Ja radim jednostavnu, verziju
iz primorskog kraja.
BODULSKA OCD MARINADA
Sastojci:
Sardele ili inćuni ili papaline koliko hoćeš
Kapula
Lovor list par komada
Suhi ili svježi ružmarin
Sol, papar u zrnu, alkoholni ocat, maslinovo ulje
Priprema:
Prvo makni svu eventualnu odjeću u drugu sobu (osim
pregače). Upali par svijeća za romantični ugođaj. Možeš upaliti napu ili otvori
prozor. Neka svi susjedi znaju da si prava gola kuharica.
Ribu uvaljaj u kokosovo ili rižino brašno i frigaj na
maslinovom ulju. Izvadi, posoli i složi u plastičnu ili staklenu zdjelu, uredno
kao da imaš OCD.
Na ulje gdje su se pekle baci nonšalantno narezanu kapulu,
posoli malo i preprži. Kad se kapula prehiti, dodaj lovorovog lista, ružmarina,
papar u zrnu i sve zalij sa octom (oko 3dcl na 1 kg ribe), i vodom. Prokuhaj i
tom tekućinom zalij OCD ribe. Ribice moraju sve biti prekrivene. Zato prilagodi
količinu prokuhanog octa.
Operi kosu!
Autor i fotografije: Barbara Čubranić
Više recepata na Ne kuha mi se