Ako volite slatke deserte, onda je ovo dobitna kombinacija
za Vas!
Biskvit i krema sa bijelom čokoladom zasigurno će
zadovoljit Vaša nepca! Dobar tek!
Sastojci
za biskvit:
100 g bijele čokolade
175 g maslaca
200 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
190 ml mlijeka
150 g glatkog brašna
50 g oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 bjelanjak
2 žumanjka
Sastojci
za kremu:
180 ml slatkog vrhnja
300 g bijele čokolade
Postupak:
Za početak pećnicu zagrijte na 160C, a kalup promjera 18cm
obložite papirom za pečenje. Bijelu čokoladu, maslac, mlijeko i šećer kuhajte
na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine. Pustite da se smjesa ohladi 10
minuta. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, bjelanjkom i žumanjcima.
Postepeno dodavajte smjesu maslaca, mlijeka, bijele čokolade i šećera. Na kraju
umiješajte i 1 žličicu ekstrakta vanilije. Stavite peći u pećnicu na 60 minuta
(provjeravajte čačkalicom biskvit). Nakon što se biskvit ispekao, ostavite ga
da se potpuno ohladi i pripremite kremu. Slatko vrhnje zakuhajte i prelijte
preko bijele čokolade. Miješajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi. Stavite
hladiti pola sata u hladnjak (svakih 10 minuta promiješajte kremu da se ne
stisne previše). Ukrasite biskvit sa kremom i pustite da se lijepo stisne u
hladnjaku. Po želji dodatno dekorirajte!
Autor: Anastazija Makjanić, više na Stazi Sweets