Sastojci
za biskvit:
4 jaja
12 žlica šećera
1 vanilin šećer
2 žlice ribane limunove korice
1 žlica meda
6 žlica glatkog brašna
6 žlica oštrog brašna
1 prašak za pecivo
12 žlica ulja
12 žlica mlijeka
Sastojci
za čokoladni umak:
350 ml mlijeka
115 grama maslaca
170 grama čokolade za kuhanje
350 grama kokosa
Postupak:
Pećnicu zagrijte ma 180°C, a tepsiju 30×20 cm obložite
papirom za pečenje. Jaja odvojite na bjelanjke i žutanjke. Bjelanjke istucite u
čvrsti snijeg, a žutanjke zajedno sa šećerom, vanilinim šećerom, medom i
limunovom koricom izmiksajte pjenasto. Postepeno dodavajte brašno zajedno sa
praškom za pecivo te na kraju ulje i mlijeko. Na kraju lagano špatulom
umiješajte snijeg od bjelanjaka i pecite 20 – 25 min (provjerite čačkalicom).
Biskvit pustite da se ohladi, a čokoladu za kuhanje, mlijeko i maslac stavite
na laganu vatru da zakuha. Biskvit izrežite na željene oblike, uronite u
čokoladni umak te uvaljate u kokos. Dobar tek!
Autor: Anastazija Makjanić a ostale ukusne recepte
pronađite na blogu Stazi Sweets
ili na Instagramu