Tijekom dva dana trajanja festival je posjetilo više od
3500 posjetitelja koji su imali priliku uživati u nesvakidašnjoj gastro ponudi.
Nakon dva vrlo uspješna dana, velikog broja posjetitelja i
jedinstvenog gastro doživljaja na riječkom Korzu završeno je prvo izdanje
Rijeka food festivala powered by Billa. Riječani, ali i mnogobrojni turisti s
velikim su veseljem dočekali festival ulične hrane, a nakon brojnih pozitivnih
kritika, festival je potvrdio svoju kvalitetu te dokazao da su dobra gastro
priča, zanimljiva kulinarska rješenja i pozitivna atmosfera recept za uspješan
festival.
Svemu tome doprinijeli su i gosti kuhari festivala koji su
svojim jelima mamili Riječane. Jedan od najboljih kuhara Hrvatske Andrej
Barbieri sa svojim je Conca d’orom još jednom potvrdio svoju kuharsku klasu,
Lana Klingor Mihić je uz pripremu jela i organizatorski odlično posložila
kockice festivala, dok su Iva Pehar kao pobjednica Masterchefa i Ricardo Luque
kao sudionik celebrity Masterchefa pokazali s koliko ljubavi i strasti su
spremni sudjelovati u pripremi svakog svog jela. A sve to rezultiralo je
neodoljivim jelima, pa su Riječani, ali i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel
koji je i otvorio festival mogli uživati u: brudetu od hobotnice, tataki tuna
sendviču u umaku od hrena, u venezuelanskim Arepa sendvičima, jelima s
roštilja, kao što su ham steak, tzatziki janjetini i lugwich, azijskim gyozama
i spring rolicama, domaćim šurlicama te naposljetku u posebno pripremljenim
Poffertjes palačinkama na bazi heljdinog brašna.
Jela su bila posebno pripremljena i začinjena Kotanyi
začinima i specijalnim azijskim namirnicama Asian Cash & Carry trgovine, a
kao i uvijek za kvalitetu mesa bila je zadužena mesna industrija braće Pivac.
Uz neodoljivo gastro iskustvo građani nisu odoljeli ni pivu Amstel, koje se
jako dobro uklopilo u ovu gastro avanturu jer Amstel nas podsjeća da u ovome
brzom svijetu ponekad treba zastati i uzeti malo vremena za prave stvari poput
kvalitetnog uživanja u Amstel Premium Pilseneru s dragim osobama. A svoj
poseban korner imala je i Jamnica, koja odlično ide uz svaki obrok i koja je
svakom jelu dala završni dodir još jednom se potvrđujući kao najbolja gazirana
mineralna voda u Europi.
Croatia food festival nastavlja svoje putovanje te će se
16. i 17. rujna 2016. predstaviti Istri te gostovati u Puli na Narodnom trgu i
u taj dio Hrvatske donijeti nove i lijepe gastro priče.