“Molo Longo“ popularni
je naziv za riječki lukobran – omiljenu obalnu šetnicu Riječana, a s otvaranjem
novog mediteranskog restorana istoimenog naziva na 2. katu zgrade Terminala,
postaje sinonim za gastronomski užitak i nezaobilazno odredište svih ljubitelja
mediteranske kuhinje. Restoran broji 70 sjedećih mjesta u unutarnjem dijelu, te
50 sjedećih mjesta na terasi s predivnim pogledom na Kvarnerske otoke. Snažnu
vezu s prostorom i morem kao osnovnom kulinarskom odrednicom naglašava i
nekoliko velikih akvarija s morskom ribom, a tradicionalna primorska jela koja
će svoje nazive pronaći u bogatoj riznici riječke povijesti, kao što su
primjerice Quarnaro, Liburnia, Fiume
svojevrstan su vremeplov i šetnja našim dijelom Mediterana preko „pijata“.
Mediteran
nije samo prostor koji taj naziv podrazumijeva. To je način i kultura života
koja se možda bolje nego igdje drugdje ogledava upravo u kuhinji. Mediteranska
kuhinja odlikuje se jednostavnošću pripreme, velikom raznolikošću namirnica,
intenzivnim aromama i bogatstvom boja, a takva je i ponuda restorana Molo Longo
s naglaskom na sviježu ribu i školjke Jadranskog mora, domaću tjesteninu i
slastice vlastite proizvodnje. U dnevnoj ponudi nudimo sviježe srdele, inćune,
brancine, orade i škarpine…a naravno tu je i čašica dobrog hrvatskog vina s
naglaskom na naše predivno priobalje.
Prostor
je ugodan za organizaciju poslovnih ručkova, raznih promocija i domjenaka, a da
bi užitak u hrani i boravku bio potpun, brine se ljubazno osoblje restorana
Molo Longo, svakoga dana od 10:00 – 24:00 sata.
Dobar
tek želi Vam restoran Molo Longo.
Za
sve informacije i rezervacije na raspolaganju su:
Telefon.
051 301 917
E-
mail. restaurant.mololongo@gmail.com
Fotografije: Hrvoje Saršon
Autor: Press