Ri gastro krajem
mjeseca svibnja pod svjetla reflektora postavlja u isto vrijeme skromnu i
veličanstvenu srdelu. Zovu je miljenicom ribara, kraljicom mora, a živi je i
plivajući dokaz da namirnice ne moraju biti skupe da bi bile zdrave. Srdela na
menije ugostitelja Rijeke i okolice uskače od 24. do 31. svibnja, koji će nam u
tjedan dana pokazati svu raskoš finih kreacija na temu ove male ali vrijedne
ribe.
Za sam početak Ri
gastro – Srdela je IN tjedna, očekuje nas još jedan Gastro Cooking Show, u ovom
svom izdanju pojačan i Gourmet pričom Opatijske rivijere i Rijeke. U prekrasnom
ambijentu ispred HNK Ivana pl. Zajca, ove će se dvije gastronomske priče
spojiti u jednu i svima prisutnima ponuditi cijeli niz finih, autohtonih,
mirisnih zalogaja. Prodaja zalogaja će, kao i do sada, biti humanitarnog
karaktera. Za zvučnu podlogu zadužen je duo Alba&Leo, a nakon degustiranja
kvarnerskih delicija, HNK Ivana pl. Zajca zove na premijeru predstave „Gala
balet“ s najljepšim ulomcima klasičnog i suvremenog repertoara.
Ri gastro – Srdela je IN nakon ovakvog finog uvoda seli u restorane i konobe, a
Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke nastavlja se sve do 19. lipnja u
70-tak ugostiteljskih objekata Opatijske rivijere i Rijeke gdje će po prigodnim
cijenama biti moguće kušati vrhunske gurmanske specijalitete.
A čim završi vladavina srdela, na njihovo mjesto uskaču nove zvijezde – 31.
svibnja kreće Ri gastro – Tjedan trešanja!