S novom sezonom emisije
Extravagant stižu nam i mnogi noviteti. Među njima svakako je najzanimljivija nova
gastro rubrika, Food stylist kroz koju će nam Dragan Đurđević otkrivati kako na
jednostavan način pripremati ekstravagantna jela s vrhunskim namirnicama.
1. Za početak, predstavi se našim čitateljima?
Zovem se Dragan Đurđević
i rođen sam u Rijeci. Srednju školu završio sam u Opatiji, nakon koje krećem na
studij u Ičićima koji i završavam. Trenutno radim kao privat chef francuskog
veleposlanstva, gdje se i educiram, u profesionalnom smislu.
2. Kada je počela tvoja ljubav prema kuhanju?
Moja ljubav prema
kuhanju počela je sa 12 godina kada sam se često „motao“ u obiteljskom restoranu,
gdje sam gledajući pripremu raznih jela, zavolio svaki oblik kuhinje.
3. Radio si i na mnogim gastro eventima?
Radio sam u Ičićima, a
potom kod obitelji. Zatim sam radio na raznim otvorenjima, gastro eventima. A, ono
što me najviše veseli je suradnja s poznatim ljudima iz ove regije, ali i iz cijelog
svijeta. Međutim, oni moraju ostati anonimni, jer svaki posao traži diskreciju
i kvalitetno ophođenje s onime što se od nas traži. A, to je profesionalizam u
svakom smislu riječi.
4. Što bi svaki kuhar trebao znati?
Svaki kuhar mora znati
da je namirnica svetinja te da ona služi korištenju i hedonizmu kroz neki oblik
ljubavi hhahah. Ona se ne uništava kroz faze pripreme. Također moraju biti i maštoviti,
jer je to bit kuhanja.
5. Uskoro počinje tvoja rubrika u emisiji Extravagant.
Dojmovi?
Jako sam sretan kada mogu
podijeliti svoje znanje, kada se možemo igrati i skupa stvarati predivna jela,
kako uživo tako i na malim ekranima uz Extravagant gledatelje. Uistinu mi je
čast, jer sam uvijek otvoren prema medijima i poslu.
6. Zašto baš Food stylist?
Stylist je svatko tko
se bavi uljepšavanjem i ima smisla za styling, interijere, ljepotu… Kako se ja
bavim uljepšavanjem hrane i svega što je usko povezano s njom, otuda i naziv
Food stylist.
7. Što ćeš nam sve spremati u svojoj rubrici?
Neću puno odavati,
samo ću naglasiti da ćemo pripremati ekstravagantna jela na jedan jednostavan
način. Tako da naši gledatelji nemaju puno posla oko nabave namirnica, a opet
da su vrhunske.
8. Najdraži restoran u Rijeci?
Nekako mi je najdraža Belgian
beer pivnica, zatim Molo longo. Moram priznati da je ipak najdraži restoran,
onaj moj, kod kuće.
9. Najdraže jelo i desert?
Priznajem, da jako volim
jest mesna jela. Najviše uživam u nekom dobrom bifteku i finom vinu.
10. Kakva je, po tebi, gastro ponuda u našem gradu?
Gastro ponuda grada je,
moram priznati, prosječno prolazna, dakle nedostajte kvalitete. Mada se ona s
godinama poboljšava, tako da se nadam da će s vremenom biti puno kvalitetnija.
11. I za kraj, savjet mladim kuharima, kako uspjeti?
Uspjeh je ono što
radite i kada je najteže volite svoj posao, iznad svega. U najtežim trenucima se
dogodi uspjeh.
Fotografije: Željko Jurešić
Autor: Extravagant