Željno čekamo proljeće, a dok ne stigne, donosimo vam
recept za palačinke bez brašna i šećera, ali s preljevom od jagoda koji će vas
okusom podsjetiti na sunčane dane što su pred nama. Recept je za Move&shine
ustupila dizajnerica nakita Barbara Ćubranić. A kako nam se bliži i Valentinovo
ovo može biti ideja za slasticu kojom ćete umjesto darom razveseliti voljenu
osobu.
Sastojci za preljev:
500 g smrznutih jagoda
malo stevije
Sastojci za palačinke:
3 jaja
pola praška za pecivo
400 g svježeg kremastog sira
prstohvat soli
korica nešpricanog limuna
Po želji:
slatko vrhnje
Priprema: Jagode kuhati s malo stevije dok ne dobijete
gusti sirup. Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a
žutanjke dobro promiješati sa sirom, soli, praškom za pecivo i koricom limuna.
Pažljivo promiješati smjesu od žutanjaka i sa snijegom od bjelanjaka. Na pleh
za pečenje staviti masni papir i pomoću žlice oblikovati male palačinke. Peći u
pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok ne porumene. Kada su palačinke pečene
pustiti ih da odstoje 5 minuta i tek ih tada odvojite od papira. Preliti
preljevom od jagoda i po želji poslužiti s tučenim slatkim vrhnjem.
Barbara nam je otkrila da ona od ove smjese radi tijesto za
lazanje. Postupak je isti, a iz sastojaka izbacite koricu limuna. Tijesto
cijelo izlijte na masni papir i kada je pečeno režite ga na pravokutnike.
CENTAR MIKETA
Nikole Tesle 4A
51000 Rijeka, Croatia
099/231-4613
098/387-876