Kada klijent nakon savjetovanja o prehrani bilo zbog
izgleda ili zdravlja klikne: “Ako ne smijem jesti paštu, rižu i kruh, što
da jedem?!?” ja se začudim kako je to uopće moguće da nemaju pojma o svim
onim krasnim namirnicama koje su meni tako normalne i svakodnevne. Moguće je,
jer ni ja više nemam pojma koje su to sve bile namirnice koje sam nekad
tamanila na dnevnoj bazi, a znam da nisu bile ni kelj ni brokula. Uglavnom, sve
je stvar navike. Kako isprogramiraš svoje nepce, tako ćeš osjećati okuse. A
tijelo će reagirati prema kvaliteti i sastavu unesenog!
Uglavnom, zbog klijenata koji muče muku s prilogom koji
obiluje vitaminima, ne deblja i ne hrani kandidu i slične parazite u našim
tijelima, napravili smo prijedloge za priloge uz komad mesa ili ribe za svaki
radni dan!
1. Kuhani kelj, posoljen i začinjen limunovim sokom i
maslinovim uljem.
2. Kuhana blitva posuta sitno mljevenim češnjakom.
3. Kuhana i posoljena brokula posuta kimom.
4. Prokulice kuhane na pari s malo mljevenog đumbira i
kapljicom maslinovog ulja
5. Špinat iz leda, prokuhan na ploškicama češnjaka na
teflonu, posoljen.
Nemojte mi više nikada reći da je zdrava hrana skupa! I ne,
uz to vam ne treba feta kruha!!!
CENTAR MIKETA
Nikole Tesle 4A
51000 Rijeka, Croatia
099/231-4613
098/387-876