U prvom prilogu pogledajte makeover voćne torte koja je od običnog kolača postala pravo malo remek djelo.
VOĆNA TORTA
Za
biskvit trebamo: 6 jaja, 280 g brašna, 6 žlica šećera, malo soli.
Za
kremu trebamo: 1 prašak za puding od vanilije, 3 žlice šećera, pola litre
mlijeka, 1 putar
puno voća po izboru (oko pola kilograma).
Biskvit
pripremamo tako da odvojeno tučemo bjelanjke sa solju a žutanjke sa šećerom. Na
kraju oprezno spojite obije smjese te dodajte prosijano brašno. Smjesu izlijemo
u namašćeni oblik za torte i pečemo oko sat vremena na 180 stupnjeva.
Za
kremu skuhamo puding s pola litre mlijeka i 3 žlice šećera. Kad se puding
potpuno ohladi dobro zapjenimo putar, ubacimo i dobijemo finu kremu.
Ohlađeni
biskvit prerežemo vodoravno na 3 dijela pa ih premažemo pripremljenom kremom po
kojoj smo posuli voće po izboru. Složenu tortu pustimo da odleži u frižideru barem
2 sata prije nego krenemo s dekoriranjem. Kako? Pogledajte u prilogu!
Dobar
tek!
Autor: Extravagant