U današnjem makeoveru pogledajte
kako je običan kolač postao prava dječja torta inspirirana morskim dnom. Morski
psi, hobotnice i morska trava našli ukrasili su rođendansku tortu. Čini se
komplicirano, a zapravo je vrlo jednostavno, samo trebate odgovarajući alat. Pogledajte
kako to može izgledati!
VOĆNA TORTA
Za biskvit trebamo: 6 jaja, 280 g brašna, 6 žlica šećera, malo soli.
Za kremu trebamo: 1 prašak za puding od vanilije, 3 žlice
šećera, pola litre mlijeka, 1 putar
puno voća po izboru (oko pola kilograma).
Biskvit pripremamo tako da odvojeno tučemo bjelanjke sa solju a žutanjke sa
šećerom. Na kraju oprezno spojite obije smjese te dodajte prosijano brašno.
Smjesu izlijemo u namašćeni oblik za torte i pečemo oko sat vremena na 180
stupnjeva.
Za kremu skuhamo puding s pola litre mlijeka i 3 žlice šećera. Kad se puding
potpuno ohladi dobro zapjenimo putar, ubacimo i dobijemo finu kremu.
Ohlađeni biskvit prerežemo vodoravno na 3 dijela pa ih premažemo
pripremljenom kremom po kojoj smo posuli voće po izboru. Složenu tortu pustimo
da odleži u frižideru barem 2 sata prije nego krenemo s dekoriranjem. Kako?
Pogledajte u prilogu!
Autor: Extravagant