U drugom slatkom makeoveru pogledajte kako je običan čokoladni kolač postao mala čokoladna torta!
DJEČJA
ČOKOLADNA TORTA
Za
biskvit trebamo: 4 jaja, malo soli, 120 g šećera, 160 g brašna, pola praška za
pecivo, mala žlica kakao praha
Za
kremu trebamo: pola litre slatkog vrhnja, pločica tamne kvalitetna čokolade
Za
pečenje biskvita pripremimo kalup koji namastimo i pospemo brašnom. Brašno
prosijemo pa u njega umiješamo kakao i prašak za pecivo. Bjelanjke sa solju istučemo
u snijeg a žutanjke zapjenimo sa šećerom. Smijese povežemo pa u to oprezno dodamo
brašno te izlijemo u kalup i pečemo na 180 stupnjeva oko sat vremena.
Za
kremu zagrijemo vrhnje u koje smo smrvili čokoladu. Smjesa ne bi trebala
zakuhati. Dovoljno je da se čokolada otopi. Zatim čokoladno vrhnje ohladimo i
istučemo. I krema je gotova.
Kao
i za svaku drugu tortu biskvit prerežemo i premažemo kremom. Prije dekoriranja
važno je da nam torta odmori u frižideru da se kasnije lakše s njom možemo
poigrati. Želim Vam dobru zabavu a inspiraciju za dekoraciju potražite u našoj
emisiji.
Autor: Extravagant