Mario Vujinović dugogodišnji je zagrebački slastičar iza kojeg
stoji i jedan od najuspješnijih slastičarskih projekata ikad.
Naime, ovaj je Zagrepčanin osmislio proteinski sladoled koji za
razliku od klasičnog, ne sadrži ni šećer ni masnoće. Proteini su
zapravo prava čista sirutka, dehidrirana, to nije nikakva kemija i
unutra nema nikakvih kemijskih sastojaka, to je čisto prirodno iz
mlijeka izvađeno, uvjerit će vas Mario čim probate njegov
sladoled.
Zanimljivo je
kako u ovom sladoledu mogu uživati svi oni koji se ne žele
udebljati, ali i dijabetičari koji za sebe teško pronalaze
slastice. Osim njih tu su i sportaši kojima je ovaj proizvod itekako
drag.
“Proteinski
sladoled pun je antioksidansa, a dobar je i za kosti, kožu, kosu i
nokte”, govori Mario, vlasnik Butika torti koji od nedavno svoj
proteinski sladoled prodaje i na hrvatskim autocestama, točnije na
odmorištima Vukova gorica i Plitvice.
Inače, Mario se
educirao u brojnim školama, a pripremao je kolače i za predsjednika
Busha kad je bio u posjetu Hrvatskoj.
Da proteinski
sladoled ima sve nutritivne vrijednosti, potvrdili su i na
Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu pa tako sa sigurnošću
možemo reći kako je ovaj sladoled dobar i za djecu.
Inače, treba i
napomenuti kako se za sladoled kaže da je najstarija slastica na
svijetu, njegova povijest temelji se na različitim pričama, a jedna
kaže da su ga pripremali još Kinezi prije 3000 godina. Ipak, jedno
je sigurno, ovakav sladoled poput hrvatskog proteinskog sigurno nisu
tada jeli. Reći ćemo samo – blago svima u Zagrebu, ali i onima
koji se nađu na autocesti pa probaju ovu poslasticu koja Hrvatsku
stavlja na sam tron slastičarstva.