Životopisne
ulice staroga grada u Lovranu pokazale su se kao savršena kulisa za večeru u
interpretaciji chefova Roberta Benzie i Denija
Srdoča. I da, lovranska trešnja bila je kraljica događanja.
Ugodan
hlad ispred lovranskog Peperoncina bio je polazna točka ovog slojevito osmišljenog događanja. Aurin Karbun
gin u kombinaciji sa Teraninom, sve zaslađeno
okusima choco Me delicija, bilo je to osvježenje koje smo nužno trebali
ovoga ljetnog dana. Čisti i najbolji
sastojci čine choco Me čokolade uistinu posebnima, svojim raznim kombinacijama
divno se sljubljuju uz vrhunska vina i
događaje.
Gin Karbun istinski je novi brend, prilikom destilacije ovaj Gin prolazi
proces filtracije kroz aktivni ugljen te ga nudi kao važnu
komponentu kod konzumacije. Inspiriran je snagom posljednjih karbunara s Ćićarije, područja na kojemu rastu isključivo
prirodni sastojci ključni za nastanak ovog gina. O Teraninu, suvišno je i pričati.. Sama
rasprostranjenost ovog bisera dovoljno
govori samo za sebe. Ovaj miljenik žena proizveden od vina sorte teran na bazi voćne rakije
uz dodatak aromatičnog bilja.
Peperoncino
je prije svega simpatično i izuzetno
ugodno, dobro poznato utočište svih
zaljubljenika u vina i autohtone proizvode. Mi smo se zaljubili na prvi pogled,
dijelom zbog samog prostora i ambijenta ali rekli bi, barem u našem slučaju,
većim dijelom radi samog vlasnika koji sa jednakom strašću i ljubavi priča o
svakom prodajnom artiklu.
Naglasak
je na našim vinima, rakijama, likerima i posebno maslinovim uljima. Posljednje
dvije godine ističu kako veliku pažnju posvećuju maceriranim i biodinamičkim
vinima čiji je izbor doista dojmljiv,
kao i Craft pivama iz cijeloga svijeta.
Naše
druženje se nastavilo ispred restorana Ganeum, u prirodnom hladu staroga
grada.
Dva
stola, dva chefa, 26 ljudi, četiri sjajna slijeda na bazi trešnje sljubljena sa
vinima.
Uistinu
dojmljivo osmišljen koncept. Visoka gastronomija prezentirana u opuštenoj
atmosferi, topli zagrljaj staroga grada i uistinu velikih vina uz tihu glazbu
gitare. U ovom kratkom osvrtu bio bi grijeh ne istaknuti kako smo uz Fakinova
vina – La Prima i Il Primo, kušali i Pinot
crni vinarije Tomac kao i premijerno
degustirali njihov Traminac Amfora 2017.
Diplomat,
Millenium i Fakinova malvazija 2088 sa sjajnih 96 Decanterovih bodova pobrinuli
su se da večer zadrže na istoj razini do samoga završetka u Wine&Food baru
Ganeum.
Poseban kutak na Fine
Dinning Cherrys Experience imao je IQOS, kao jedinstveni proizvod, prvi ove
vrste na hrvatskom tržištu, namijenjen pušačima. IQOS omogućuje inovativni
način korištenja duhana jer ovdje se duhan grije, za razliku od cigareta kod
kojih duhan gori.
Na
kraju, što reći a ne spomenuti kako je prije svega možda najljepši dio ove
uistinu sjajne priče zapravo priča o ljudima koji stvaraju i ostvaruju
ovakve koncepte. Kako zapravo sloga,
ljubav i želja za pomakom tih malih a
zapravo velikih ljudi čini razliku. Hrabrost u ovako malom gradu koji je svojom
ljepotom to nedvojbeno i zaslužio, raditi ovako velika događanja uistinu je
dojmljiva, kao i energija koja pokreće svakog sudionika od kuhara, konobara ili
krajnjoj liniji gosta. Tim ljudi koji uistinu čini razliku.
Autor: Promo
Foto: Rober Pichler