Michelinova zvjezdica nešto je poput Oscara u kuliranskom svijetu, ova zvjezdica je nešto što priželjkuje svaki chef.
San je upravo ostvario mladom Deniju Srdoču i restoranu hotela Draga di Lovrana. Prva je to Michelinova zvjezdica na Kvarneru, o kakvoj je nagradi riječ govori činjenica da je u Hrvatskoj svega pet restorana u vlasništvu prestižnog priznanja.
“Imali smo neki osjećaj da bi mogli to dobiti. Prošle smo godine uložili jako puno rada. Posvetili se svakog gostu posebno i mislim da smo stvarno zaslužili to priznanje” kaže chef, Deni Srdoč.
Kakav je proces dobivanja Michelinove zvjezdice?
“To kreće od ministarstva turizma koji šalje zamolbu, slijedi inspekcija restorana, koja je kod nas bila više puta. Bili su jako zadovoljni, zato smo i dobili tu prvu zvjezdicu” objasnio nam je chef.
Potpuno individualan pristup gostu i odabir neobičnih namirnica, upravo je to ono što je Dragu di Lovrana izdvaja od drugih, smatra Srdoč.
“Odgovornost je, treba sada održati tu zvjezdicu i cijelu godinu raditi na tome. Moramo vidjeti dalje koji su nam ciljevi, da li može želimo koju više zvjezdicu, ali to ćemo polako sada se treba sve još slegnuti” kaže Deni Srdoč.
Autor i foto: Extravagant