U potrazi za finom i laganom mediteranskom hranom, idealnom za ovo doba godine, posjetili smo konobu Feral u samom centru Rijeke. Uz pravi ambijent autohtone primorske konobe, posebnost konobe Feral je ponuda jela koja je bazirana isključivo na friškom ulovu ribe s područja Kvarnera, čemu se i prilagođava sam dnevni meni. To znači da svoj obrok možete kreirati sami – iz bogate ponude vitrine izabrati što i koliko vam se sviđa, a iskusno i ljubazno osoblje pobrinut će se da uživate u izvornom okusu ribe i ugodnom primorskom ambijentu.
Ovo mjesto u srcu grada ima dugogodišnju tradiciju pripreme i posluživanja ribe. Pod vodstvom iskusnog ugostitelja Marina Anića konoba Feral službeno je otvorena prije tri godine, a na istom je mjestu od 1964.-te godine djelovao restoran Feral koji je prvi u Rijeci posluživao crni rižoto. Upravo crni rižoto i bakalar na brodet zadržali su se do dan danas kao zaštitni znakovi objekta Feral.
Bilo da se radi o hladnim predjelima poput ribljeg carpaccia, jelama od školjki i plodova mora, toplim predjelima poput rižota ili brodeta ili bogatoj ponudi glavnih jela, sigurno je da će Vaš tanjur imati boje, okuse i mirise Mediterana, a čitavu priču zaokružit će i čaša kvalitetnog vina.
Konoba Feral je svojom ponudom vrhunske hrane, ugodnim
ambijentom i uslužnim osobljem zasluženo dobila Certificate of Excellence za
2014. godinu, dodijeljenu od Trip Advisora.
Uz vrhunsku i kvalitetnu hranu te bogatu ponudu pića, konoba Feral sa svojom vanjskom terasom mjesto je intimnog ambijenta i ugodnog druženja, idealno za poslovne razgovore, radne ručkove i marende, druženja nakon posla ili jednostavno uživanje u nezaboravnom okusu Mediterana. Dobar tek!
Matije Gupca 5b, Rijeka
Tel:051/ 212 274
Mail: info@konoba-feral.com
Facebook: Konoba Feral
Fotografije: LaVie Photo Studio
Autor: Extravagant