Željka Šarčević Grgić, načelnica općine Klana naša je ovotjedna gošća u rubrici “Extravagant chef”. Ovoga puta smo u Dankuchen studiju na Škurinjama pripremili Cupcakes sa bundevom i kesten pireom.
Za ovu slasticu koristili smo Bakin’Mix cupcakes. Donosimo vam recept u nastavku!
SASTOJCI:
- Bakin’Mix Cupcakes 400g
- Maslac 120 g
- cijela jaja 4 kom
pečenje 160°C, 20 min
KREMA:
- 250g pečena bundeva
- 40g šećer u prahu
- cimet
- sok 2 mandarine
- 5g želatina gold u listićima
- 200g mliječno vrhnje
POSTUPAK:
- Ispečemo bundevu u kori 30 min 200°C
- Izmiksamo bundevu sa sokom od naranče i šećerom u prahu.
- Namočimo želatinu i ugrijemo u mikrovalnu na 40 sekundi snage 630 W.
- Spojimo želatinu i pomiješamo sa istučenim vrhnjem.
- Ostavimo u frižideru da se ohladi i koristimo za dekoriranje cupcakesa.
GLAZURA OD MARUNA:
- 100g mliječno vrhnje
- 100g bijela čokolada
- 150g pire od maruna ili kestena
POSTUPAK:
Ugrijemo vrhnje i spojimo sa bijelom čokoladom. U bijeli ganache umiješamo pire.
Kako nam je ispao zdravi i ukusni desert, pogledajte u videu:
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant