Antonia Mikac svojim jednostavnim, originalnim i kreativnim receptima osvojila nas je u prošlogodišnjem Masterchefu. A oduševljava nas i dalje, kao naš Extravagant chef!
Odabrala je file oslića, pripremila domaću majonezu i u ugodnom ambijentu DanKüchen studija na Škurinjama, zaintrigirala naša nepca poširanim oslićem u brioche pecivu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
POŠIRANI OSLIĆ U BRIOCHE PECIVU
oslić
bijelo vino
maslac
brioche pecivo
zelena salata, riga ili neki miks
sami napravimo majonezu sa štapnim mikserom – od 1 jaja, cca 200 ml ulja, soli, papra, limuna ili limete
File oslića posolimo i začinimo po želji te pustimo da malo odstoji dok ne napravimo majonezu. Zagrijemo neprijanjajuću tavu i stavimo malo maslinovog ulja te na tavu stavimo oslića da se lagano zapeče s obje strane.
Ako imamo file s kožom, nakon sto smo ispekli tu stranu, okrenemo je prema gore. Zalijemo s malo bijelog vina i dodamo malo maslaca te poklopimo da se riba pošira. Poširamo dok većina tekućine ne ispari.
Majoneza
1 veliko jaje
200 ml biljnog ulja
1 žlica limunova soka( limeta)
prstohvat soli,papar, senf
U visoku posudu stavimo jedno jaje sobne temperature, prstohvat soli, žlicu limunova soka i ulje. Umjesto limuna možemo upotrijebiti i neku drugu vrstu “kiseline”, poput soka limete, jabučnog octa ili slično.
Uronimo štapni mikser u smjesu i miksamo sve zajedno oko jedne minute. Možemo naribati i koricu limuna te dodamo malo vrhnja i češnjaka u prahu po svom ukusu. Brioche pecivo možemo lagano tostirati u tosteru ili na tavi.
Sendvič slažemo tako da na brioche stavimo malo tekućine od poširanja i majoneze od limuna, zatim salatu, a na nju oslića. Majonezu lagano prošaramo preko oslića i po želji posipamo sitno narezane kisele krastavce. grubo narezani kikiriki, prženi hrskavi luk i sl. Dobar tek!
U DanKüchenu uvijek možemo očekivati odlične ponude i akcije, od kuhinja pa sve do raznog namještaja. Trenutno su u ponudi kuhinje na akciji do 55%, a sav ostali namještaj do 20%. Također nemojte propustiti pogodnost besplatnog 3D projektiranja te virtualno razgledajte svoju kuhinju iz snova.
DanKüchen RijekaOsječka 56051 227 318
![Extravagant chef: Jednostavno i ukusno - file oslića u brioche pecivu Extravagant chef: Jednostavno i ukusno - file oslića u brioche pecivu](https://extravagant.com.hr/wp-content/uploads/2024/05/Kuhanje-27.jpg)
![Extravagant chef: Jednostavno i ukusno - file oslića u brioche pecivu Extravagant chef: Jednostavno i ukusno - file oslića u brioche pecivu](https://extravagant.com.hr/wp-content/uploads/2024/05/Kuhanje-16.jpg)
![Extravagant chef: Jednostavno i ukusno - file oslića u brioche pecivu Extravagant chef: Jednostavno i ukusno - file oslića u brioche pecivu](https://extravagant.com.hr/wp-content/uploads/2023/11/Extravagant-Chef-Rudolf-Arnold-07.jpg)
![Extravagant chef: Jednostavno i ukusno - file oslića u brioche pecivu Extravagant chef: Jednostavno i ukusno - file oslića u brioche pecivu](https://extravagant.com.hr/wp-content/uploads/2023/10/Extravagant-Chef-Daj-kolacic-12.jpg)
![Extravagant chef: Jednostavno i ukusno - file oslića u brioche pecivu Extravagant chef: Jednostavno i ukusno - file oslića u brioche pecivu](https://extravagant.com.hr/wp-content/uploads/2024/04/Extravagant-Chef-Rudolf-Arnold-23.jpg)
Riba na sve načine uvijek je odličan izbor, a ovo nas je jednostavno, a fino jelo podsjetilo kako kuhanje i priprema hrane mogu biti zabavni i sa svega nekoliko sastojaka!
![Extravagant chef: Jednostavno i ukusno - file oslića u brioche pecivu Extravagant chef: Jednostavno i ukusno - file oslića u brioche pecivu](https://extravagant.com.hr/wp-content/uploads/2024/05/Kuhanje-22.jpg)
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant