Kada sam pred 3 godine svojoj Bei išla dati poslasticu, provjerila sam sastojke. Vidjevši količinu aditiva, konzervansa i raznih dodataka, te rok trajanja, odlučila sam joj napraviti nešto zdravije.
Imamo veliki vrt i sami se zdravo hranimo, pa sam odlučila iskoristiti dio namirnica iz vrta kako bih napravila svoje prve keksiće Bea’s Barkery. Bei su se jako svidjeli, a i psićima naših prijatelja. Nakon keksića, napravila sam i druge poslastice, te svoju prvu tortu koju je degustirala i odobrila Bea.
Paula Manola je vlasnica brenda Bea’s Barkery, koja nudi slasne poslastice za pse. Riječ je o slasticama, koje se sastoje od zdravih i organskih namirnica, kojih nema na našem tržištu.
Ova mlada studentica dentalne medicine došla je na ideju osnivanja Bea’s Barkery prije 3 godine te je odlučila iskoristiti dio namirnica iz svog vrta kako bih napravila svoje prve keksiće za svoju Beu.
Više o sebi, biznisu i daljnim planovima, otkrila nam je nova Lady Boss Paula Manola!
Predstavi nam se; otkud si, školovanje, kako bi opisala svoju osobnost, hobiji…
Bok, ja sam Paula Manola i studentica sam 4.godine fakulteta dentalne medicine u Rijeci. Živim u Opatiji. Smatram da sam radišna, ambiciozna i predana obavezama. Moj glavni hobi je pečenje poslastica za četveronožne ljubimce.
Stojiš iza brenda Bea’s Barkery. O čemu je točno riječ?
Riječ je o pekari koja koristi zdrave i organske namirnice za slasne poslastice namjenjene psima.
Pseće slastice koje imate u ponudi ističu se po svom sastavu. Kako je uopće došlo do te ideje i koliko ti je trebalo vremena da naučiš sve o izradi drugačijih slastica za četveronožne ljubimce?
Kada sam pred 3 godine svojoj Bei išla dati poslasticu, provjerila sam sastojke. Vidjevši količinu aditiva, konzervansa i raznih dodataka, te rok trajanja, odlučila sam joj napraviti nešto zdravije.
Imamo veliki vrt i sami se zdravo hranimo, pa sam odlučila iskoristiti dio namirnica iz vrta kako bih napravila svoje prve keksiće. Bei su se jako svidjeli, a i psićima naših prijatelja. Nakon keksića, napravila sam i druge poslastice, te svoju prvu tortu koju je degustirala i odobrila Bea.
Na početku sam recepte tražila na internetu, ali sam ih s vremenom počela i sama smišljati. Trudim se da svaki recept bude nutritivno bogat i zdrav, pa su tako neki od glavnih sastojaka domaće meso koje nabavljamo u Slunju te inćuni sa place, a voće i povrće, kao što su jabuka i mrkva, su iz našeg vrta. Uz to, ovisno o receptu, koristim “superhranu” kao što su chia sjemenke, chlorella prah, aswagandha prah, prah od divljih borovnica, lanene sjemenke itd., koji imaju jako puno dobrobiti – kako za ljude, tako i za pse.
Ne koristim aditive, konzervanse, niti umjetna bojila, već samo zdrave i organske sastojke. Npr. naši keksići mogu trajati samo 7 dana u frižideru!
Sve je to iziskivalo puno truda i vremena, ali je dalo i rezultate. Naravno još uvijek ima prostora za napredak.
Koliko je bilo teško i izazovno pokretanje vlastitog biznisa?
Svaka nova ideja traži dosta vremena, truda i upornosti, pa tako i ova. Veseli me što mogu ponuditi nešto što nema na našem tržištu.
Je li teško biti žena – poduzetnik?
Biti žena poduzetnica je teško u mojoj situaciji, ja sam prvenstveno studentica.
Što te veseli i pokreće u poslu?
Najviše od svega me vesele radosni izrazi njuškica i repići kojima veselo mašu pri degustaciji mojih poslastica. Njihovo zadovoljstvo mi je poticaj za daljnji rad i nove ideje.
Otkrij nam više o svojim planovima!
Uz moj osnovni posao, nastojat ću kao hobi i relaksaciju zadržati Bea’s barkery. Nadam se da ću u toj simbiozi između posla i hobija napredovati i biti uspješna. Želja mi je da kroz Bea’s barkery omogućim da naši četveronožni ljubimci dobiju ono što zaslužuju – a to je kvalitetna hrana koja će im omogućiti zdraviji, bolji i duži život.
Što bi poručila svima koji se dvoume pokrenuti vlastiti biznis?
Poručila bih im da, bez obzira na prepreke na koje naiđu, budu ustrajni, jer tek sa upornošću i jakom željom mogu postići svoj cilj.
Kako i gdje ti se zainteresirani mogu javiti?
Zainteresirani mi se mogu javiti na društvene mreže – Instagram i Facebook.
Autor: Extravagant
Foto: privatni arhiv