Najuspješniji Riječani 2014

Najuspješniji Riječani 2014

 

Dok odbrojavamo zadnje sate 2014. prisjećamo se svih lijepih trenutaka, dok ćemo one manje lijepe pokušati što prije zaboraviti. Sretni smo što sve više Riječana niže uspjeh za uspjehom, te smo na njih izuzetno ponosni. Danas vam predstavljamo one čiji su nas uspjesi u 2014.posebno veselili, jer znamo da iza njih stoji dugogodišnji rad i trud, te smo sigurni da je godina na izmaku samo uvertira u ono što tek dolazi.


10836445_992638317430573_361859480_n.jpg


  1. Mladi pjevač Damir Kedžo može se pohvaliti zasigurno jednom od najboljih godina od kada je na sceni. „Prvo čime se mogu ponositi u 2014. je nagrada za najbolju interpretaciju koju sam osvojio na Splitskom festivalu.“ kaže Damir. Jedan od velikih Damirovih uspjeha  je i nagrada hrvatskog glumišta za iznimna ostvarenja mladih umjetnika do 30 godina, u  kategoriji opereta/ mjuzikl, a za ulogu biskupa Hudija u mjuziklu Crna kuća. Točka na i su i dva rasprodana božićna koncerta u riječkom HKDu, čime si je mladi glazbenik ispunio davnu želju.

 10893755_10205093863971535_1411865492_n.jpg


  1. Prvakinja riječke opere Kristina Kolar u 2014. je bila jako zaposlena. Godinu je započela u Theater Freiburg s ulogom Abigaille u operi Nabucco. Uslijedile su opere Aida i Nikola Šubić Zrinjski u Rijeci, Tosca u Zagrebu, Nabucco u Ljubljani, Aida u Mariboru i Cavalleria rusticana u Splitu. Najviše se pisalo o njezinoj izvedbi Aide čija je premijera održana u srpnju u produkciji Splitskog ljeta; „To mi je bio poseban osjećaj , jer sam prvi put pjevala na Peristilu i to sve tri izvedbe“, kaže Kristina.

I jesen je bila jednako užurbana; „Početkom listopada sam s Mariborskom operom otputovala na jednomjesečnuturneju po Japanu , u sklopu koje sam pjevala Aidu u šest izvedbi.“

Uspješna godina Kristine Kolar zaokružena je nagradom Štefanija Lenković“ koja joj je uručena prije nekoliko dana.

 


1979570_10204538259881780_1308835933455867961_n-1414160826.jpg


  1. Nikolina Tomljanović, članica grupe Eni osim brojnih uspjeha sa grupom iznenadila nas je i vrlo uspješnom solo karijerom. „Ovo je bila divna godina! Započela je bračnim putovanjem u Australiji, a završava pripremama za Zagrebački festival. U prvih 6 mjeseci nije mi bilo ni na kraj pameti da ću se upustiti u solo karijeru, a onda se sve zbilo vrlo spontano. ali i odlučno. U dogovoru s Nenom Belanom i Vedranom Križanom počela sam snimati pjesme za svoj solo album. Pjesme su primljene na šibenski i Zagrebački festival. Uz odliČnu ekipu producenta,aranŽera,renomiranih autora i glazbenika koji sviraju na mojim pjesmama, te uz supruga tekstopisca nisam mogla ni sanjati ni poŽeljeti niŠta bolje. Godina za 5!

 


10846541_997920223569049_1477259635_n.jpg

 

  1. I naša voditeljica Nikolina Miletić, 2014.će pamtiti po brojnim poslovnim uspjesima o kojima mnogi mogu samo sanjati.

„Godina na izmaku bila je puna emocija i uspjeha te mi je donijela mnoštvo lijepih stvari, putovanja, zanimljivih poznanstava i novih suradnji. Ono sto bih istaknula, što mi predstavlja veliko zadovoljstvo je posao voditeljice i novinarke lifestyle emisije Extravagant. Volim to što radim jer mi pruža priliku učiti nove stvari i upoznavati nove ljude, a na kraju krajeva i samu sebe. Od proglašenja najljepšom Hrvaticom za 2013. godinu po izboru časopisa Globus, poslovne ponude iz svijeta mode su stizale sa svih strana. Korisne savjete kako uskladiti sve poslove i uspješno ih odraditi dala mi je modna agentica Tihana Harapin Zalepugin. Od mnogobrojnih poslova koje sam odradila svakako bih spomenula snimanja za naslovnice i editorijale, kataloge, kampanje, reklame, spotove te uspješno odrađene revije na tjednima mode. Ono sto bih posebno istaknula su jumbo plakati koji su se u istom periodu nalazili po cijeloj Hrvatskoj, a radilo se redom o kampanjama za modni dvojac Elfs, Garage Auto Show i Pletix kupaće kostime. Moje lice će se smiješiti s plakata i za narednu godinu jer sam zaštitno lice za Pletix 2015. Kada sam se dotaknula 2015. godine, spomenula bih da sam snimila čak tri kalendara za sljedeću godinu u suradnji s meni jako dragim osobama i cijenjenim fotografima: Biljana Gaurina, Tomislav Dolenec i Josip Čekada. Puno radim i zbilja uživam u svim poslovnim obavezama. Smatram da se itekako može ostvariti uspjeh upornošću, učenjem, trudom i dobrom voljom uz strpljivost i rad na sebi. Sretna sam što uz užurbani ritam i sve poslovne obaveze, vodim kvalitetan privatni život okružena ljudima koje volim i koji vole mene.“ – kaže lijepa Nikolina

 


zigman2_absolut_transformtoday_web.jpg


  1. Juraj Zigman već je godinama jedan od najuspješnijih hrvatskih dizajnera. U 2014. može se pohvaliti da je predstavljao Hrvatsku u globalnom projektu “Transform today” koji je pokrenuo brend Absolut, te predstavio samostalnu liniju odjeće za djecu pod nazivom Zigice. Juraj Zigman autor je raskošne kostimografije za Verdijevu operu “Aida” koja je izvedena na splitskom Peristilu na otvaranju 60. Splitskog ljeta.

A uspješan kraj godine obilježen je prvom samostalnom revijom ovog talentiranog dizajnera. Revija pod nazivom „ZIGMAN Absolut show“ ostavila je bez daha sve prisutne i odvela ih u daleki Japan. Održana je u Kinu Europa u sklopu Pop up Concept Storea i to u posebnom terminu, u 11:11 sati ujutro. Ovim projektom Zigman je najavio i novu suradnju s brendom Citroen za čije vozilo Cactus postaje ambasador. Povodom nove suradnje, za koju pripremaju brojna iznenađenja, održan je i pop up fashion performance pred okupljenim prolaznicima prepunog Cvjetnog trga.

 


dsc_0100.jpg


  1. Dizajnerica nakita i umjetnica Diana Sokolić u 2014.je nizala uspjeh za uspjehom. Sudjelovala je na sajmu mode u Parizu, te ondje realizirala suradnje sa brojnim svjetskim portalima za on-line prodaju, te dogovorila samostalnu izložbu svjetlosnih objekata u Parizu. Već je poznato da je Dianine radove objavio Vogue, a nakon njega to su učinili i Marie Claire, Harpers Bazaar i InStyle. Modne revije, izložbe i nagrade obilježile su 2014.

„Moj nakit je dobio mnogo medijske pozornosti što mi je omogućilo da upoznam velikib roj zanimljivih, aktivnih, vrijednih žena. To je ono što je bilo i najljepše protekle godine. Naravno, i dalje mnogo radim, ali mi bavljenje mojim poslom predstavlja najveću radost. Nekada mi ni 24 sata nisu dosta da realiziram sve svoje zamisli na raznim likovnim poljima. Radim i na novim  svjetlosnim  objektima i njihovim projekcijama,a u planu je i izrada svjetlosne skulpture. Već sada imam dogovorene dvije izložbe iduće godine, a poslala sam i radove na više međunarodnih izložbi. Nadam se da će i iduća godina biti jednako aktivna kao i ova na izmaku.“ rekla nam je Diana

 


marijana.jpg


  1. Simpatična voditeljica Ana Radišić u 2014.sjela je na uredničko mjesto na CMC televiziji, te dobila vlastitu emisiju. Sve nas je osvojila šarmantnim vođenjem CMC festivala, a i sama priznaje da je 2014.bila njezina godina. „Poslovno i privatno jako, jako sam zadovoljna i ispratiti ću je sa velikim osmijehom na licu.“ otkrila je Ana.

Sudjelovala je i u velikim projektima Box set delluxe Bijelo Dugme, te Rockoff festival u produkciji HRT televizije. Da joj je i moda jača strana, dokazala je kampanjom za poznatog dizajnera Ivana Alduka čije je zaštitno lice. Ana će uspjehe nastaviti redati i u 2015., a neke projekte, već nam najavljuje; „16.siječnja u izravnom prijenosu na Hrt-u voditi ću Zagrebački festival.“ Mi bi samo dodali da bolju voditeljicu nisu mogli odabrati.

 

 

 

Fotografije: Viviana Lokmer Šulina, Marin Mešter, Robert Kolar, press


Autor: Extravagant