Predstavljamo: Sweet Beat, najslađi dizajn za najslađe osmjehe

Predstavljamo: Sweet Beat, najslađi dizajn za najslađe osmjehe

Tko nam je iza ovog divnog brenda Sweet Beat? Kako je nastala cijela ta zaigrana priča za mališane?

Iako sam bila otvorena za partnerstvo jer zaista volim biti „lega”, sama sam pokrenula Sweet Beat. Ubrzo sam na stručno osposobljavanje primila dvije kolegice s faksa, Tamaru i Ivanu. Zajedno smo zaista jedan mali ali vrijedan tim pun entuzijazma (u ovakvom poslu bez toga ništa :D)

Iako sam u dizajnu odjeće preko 15 godina, sa dječjom odjećom sam se zaigrala tek u prvoj trudnoći prije skoro 4 godine. Moja je Erna već prije nego se rodila imala dosta „maminih” unikata.

Pošto mi ideja nije falilo, pomislila sam kako ne bi bilo loše prepustiti se i nastaviti u tom smjeru, ali malo ozbiljnije.

 undefined

Pri izradi dizajna pažnju posvećujete čemu?

Udobnost, sloboda pokreta te kvaliteta izrade i materijala su must-have baza za svaki komad koji dizajniramo, dok Sweet Beat estetiku obilježavaju razigrani, zanimljivi, slatki :) motivi. Trudim se da svaki odjevni predmet ima neku posebnost. Iako je ponekad nezgodno i skupo, veliku pažnju posvećujemo i najljepšem mogućem rješenju. Ustvari, smatram da je to velika prednost Sweet Beat-a kao i svakog obrta ili manje firme. U odnosu na velike industrije koje si to ne mogu priuštiti zbog ubrzanog tempa, mi si damo vremena za svaki detalj i trudimo se da svaki segment bude savršeno izveden. Također, svaku narudžbu odrađujemo kao da je prva i zadnja.

 undefined

Da li u ponudi imate postojeću ponudu ili radite po narudžbi?

I jedno i drugo. Postojeća ponuda se kod nas vrlo brzo mijenja jer modele izrađujemo u svega nekoliko primjeraka. Kolekcije će izlaziti 2x godišnje i one su smjernice za nadolazeću sezonu jer u Sweet Beat-u gotovo svakodnevno nastaju novi dizajni, krojevi, modeli.

Kada radimo po narudžbi, taj dizajn ne ide dalje u prodaju već ostaje unikat. Tu se najčešće radi o komadima za posebnije prilike kao što su haljine. Zaista sam sretna sa dosadašnjim narudžbama jer smo sa svim kupcima do sada uspješno iskomunicirali najbolje rješenje u dizajnu s kojim su oni bili izrazito zadovoljni.

 undefined

4. Kako nalazite ideje?

Kada si istovremeno dizajner i majka, ideja za svašta, a pogotovo za dječju odjeću nikada ne manjka. Čak štoviše, ima ih toliko da ih ne stižemo realizirati. Vremena fali.. Možda je atipično ali volim raditi i stvarati iz ideja koje mi se (ili mojim curama :D) taj dan slože u glavi, nevezano s onim što sam radila dan prije. ALI kod osmišljavanja kolekcija nastojim ostati disciplinirana i nekako obuzdati taj đumbus..

Djeca, njihovo shvaćanje svijeta, njihova kreativnost i otvorenost prema svemu - sve je to toliko slatko i inspirativno da često pomislim kako je ili sve to skupa, ili sam ja, ili da je netko tu sigurno  lud :D. Otuda - iz te prekrasne, za mene još uvijek „nestvarne” stvarnosti i naziv za prvi editorijal „Call it Magic, Call it True”.

 undefined

5. Sad nam dolazi nova sezona, da li ste pripremili možda nešto novo za sezonu jesen/zima?

Naravno da jesmo. Na našoj web-trgovini kao i na društvenim mrežama možete vidjeti novu jesensku kolekciju skupa s gore spomenutim editorijalom. Za zimu već radimo na toplijim komadima kojima ćemo upotpuniti ovu jesensku priču.

 undefined

6. Da se ne bavite ovim, čime biste se bavili?

Obzirom da sam već u osnovnoj školi znala da želim modni dizajn, a kasnije i kostimografiju koja se samo nadovezala, nisam previše razmatrala druge mogućnosti.. Samo sam se školovala :)

Iako, mislim da u moru divnih zanimanja ne bi imala previše problema s odabirom. Nađem ja neki smisao u mnogočemu :D

 undefined

7. Dizajniranje odjeće, lagan ili težak posao?

Smatram da dizajn nije težak posao niti jednom školovanom dizajneru koji voli i zna.. Mislim da se zanimanja u umjetnosti ne odabiru zbog ničeg drugog nego iz ljubavi, pa je logično da ti posao neće biti robija nego više ono što zapravo i sam jesi. 

 undefined

8. Sweet Beat dizajn nose.. djeca čijim se roditeljima sviđa Sweet Beat dizajn :D Nastojimo dizajnirati komade koje nećete vidjeti na svakom koraku tako da se nadamo da će Sweet Beat jednoga dana postati prvi izbor za roditelje koji žele kupiti nešto kvalitetno, a opet malo drugačije i posebno. Također, volimo udovoljiti specifičnim željama. U Sweet Beat-u ništa nije po špagi (osim šavova), s nama se uvijek i sve može dogovoriti. Ta sloboda je prednost samog obrta kao takvog i koristiti ćemo ju uvijek kada je to moguće.

 

9. S kojim materijalima najviše volite raditi i zašto?

Radimo isključivo s pamučnim materijalima s certifikatom „Oeko-Tex Standard 100 – class 1” koji potvrđuje da su materijali i boje na njima bezopasni i pogodni za osjetljivu dječju kožu. No kako ne radimo odjeću za bebe već za curice i dečke od druge godine, željeli bismo u budućnosti proširiti spektar materijala. Primijetili smo da je većini roditelja jako bitno da su materijali pamučni, međutim tekstilna industrija je napredovala i danas postoje iznimno prozračni i kvalitetni materijali od umjetnih vlakana koji su pritom ekološki prihvatljiviji od pamučnih materijala, no ta je činjenica još prilično nepoznata široj javnosti. Nikada ne bismo radili s materijalima koji bi mogli na bilo koji način naštetiti djeci, pa ćemo dobro informirati roditelje o materijalima koje koristimo ukoliko neće biti pamučni.

 undefined

10. Za kraj savjet za naše mame, na što da se najviše fokusiraju pri odabiru dječje robe?

Gore sam već spomenula kako su mi u osmišljavanju dizajna bitni udobnost, kvaliteta materijala i razigranost boja i motiva. Iste stavke i sama slijedim pri odabiru dječje odjeće kada sam u ulozi potrošača. Eto, tih par stavki bih istaknula. Smatram da je najbitnije da ne sputavamo svoju djecu u igri i pokretu jer su tada naaajslađi i najveseliji i sebi i nama :) I naravno, slušajte i njih, oni su mali ljudi koji i sami znaju odabrati ono što će voljeti nositi.