SENG.handmade: modna priča u kojoj želite sudjelovati

SENG.handmade: modna priča u kojoj želite sudjelovati

Bilo kuda cekeri se nose svuda. Da su torbice u ovom stilu totalni hit, bome jesu. Za vas smo pripremili intervju sa SENG.homemade brendom, koji će vas oboriti s nogu.

1. Kako je nastala ideja za ovaj brand?
Brend SENG je nastao iz naše želje za kreativnim radom. Naravno, i prije su postojale neke ideje i vizije, no odlučile smo da neće ići prema tržištu sve dok ne budemo imale cjelovit proizvod čijom pričom smo zadovoljne od početka do kraja.

undefined

2. Tko stoji iza cijele priče?
SENG čine dugogodišnje prijateljice i kolegice s faksa, modna dizajnerica i stilistica Iva Gradišer i modna dizajnerica Vlatka Bartolović.

3. Kakav je feedback na vaše torbe?
Za sada su reakcije na naše torbe izvrsne, ženama se sviđa unikatna i autohtona priča, barem prema komentarima i porukama koje dobivamo na društvenim mrežama ili na eventima.

undefined

4. Gdje vas možemo naći?
Najveći dio još uvijek prodajemo online, a možete nas uskoro potražiti na Visu u Fabrika Concept Storeu.

5. SENG handmade vole nositi...?
Naše torbe su poprilično univerzalne ljetne estetike tako da njih kupuju i podjednako mlađe cure koje prate trendove i žene koje žele originalni modni dodatak. Dizajn je takav da ga zapravo svaka žena može ukomponirati u ljetni outfit.

undefined

6. Što sve stane u vašu torbu?
Torbe su različitih oblika i dimenzija. Imamo praktične modele koji se nose oko struka i u koje stanu, primjerice, mobitel, novčanik, ključevi i ruž. U najveći model stane puno više, zamislile smo ju tako da u nju možete staviti sve potrebno za odlazak na plažu. Svi su modeli dovoljno praktični da su nosivi od jutra do večeri.

7. Na koji način isfurati vaše torbe?
Za početak, preko ramena ili oko struka! Šalimo se... S obzirom na to da su torbe načinjene od prirodnih materijala, a takve se najčešće nose ljeti, rekle bi da neupitno pristaju na lepršave haljine, općenito na boho stylinge, ali se mogu nositi i na sportske minimalističke kombinacije.

undefined

8. Primate li upite iz inozemstva za vaše torbe?
Da, imale smo upita iz Engleske, Njemačke BiH, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

9. Izrađujete li i torbe po željama?
Ne izrađujemo modele po želji, ali naše klijentice mogu birati boju naramenica od kože (crvena i konjak) te boju užadi za košiće i velike okrugle modele. Tako ipak svatko bira ono što ga najbolje opisuje.

undefined

10. Od kuda crpite ideje?
Ideje dolaze prvenstveno iz želje da napravimo nešto što bi i same nosile, a nužno ne postoji na našem tržištu ili ako postoji, napraviti to na svoj način. Osnovna nam je vodilja ukomponirati elemente iz bogate hrvatske etnografije u moderan, i svakoj ženi potreban modni dodatak, te tako istaknuti ljepotu i bogatstvo hrvatske kulturne baštine.

11. Kakav materijal koristite pri izradi?
Pletu se ručno i isključivo su od prirodnih materijala. Pruće vrbe, koža, juta, žutica i špaga gradivni su materijali naših torbi, a sve se proizvodi u Hrvatskoj.

undefined

12. Da se ne bavite ovime, čime biste se bavili?
Ovo nije jedini posao koji radimo, Iva je stilistica koja već 10 godina radi za modne magazine, televizijske emisije i reklame. Vlatka je radila u osnovnoj školi i vodila kreativnu radionicu.

13. Posao ili hobi?
Za sada jedna lijepa modna priča u kojoj obje uživamo i koja se može razviti u ozbiljniji posao.

undefined

14. Najdraži citat za torbe?
Don't be the girl with the €2000 bag that doesn't have €2000 in it.

Autor: Marija Petanjek
Foto: Boris Štajduhar