Predstavljamo: Klikica, ruksaci koje želite imati

Predstavljamo: Klikica, ruksaci koje želite imati

Kada kupujete ručni rad, kupujete više od predmeta. Kupujete od srca, dio duše, dio nečijeg života. Uvodni je to tekst na FB stranici Klikica.hr, iza kojeg stoji Kristina Videk - dizajnerica i autorica ruksaka koji su nas osvojili svojim šarmom. 

undefined

Kako je sve počelo?
Ideja Klikice je započela prije dvije godine. Oduvijek sam kreirala i izrađivala stvari za sebe. Ako nisam znala što da obučem, iako mi je ormar uvijek bio prepun, sašila sam si outfit. To je izazvalo pozitivne reakcije od mojih bližnjih i prijatelja pa sam radove krenula objavljivat online te počela izrađivati stvari za druge, bilo to odjevni predmeti ili modni dodatci. Sestra mi je pomogla sa smišljanjem imena brenda koji zvuči zanimljivo, a da je slično mojem imenu Kristina. Jednostavno s pomakom naprijed. Ideje crpim iz sebe, iz onog što bih ja željela u tom trenutku nositi. S obzirom se to mijenja iz dana u dan, ideja nikada ne nedostaje.

undefined

Tko stoji iza brenda?
Iza branda stoji Kristina Videk, rodom iz Zagorja mjesta Bedekovčine. Od vrtičke dobi sam kreirala odjeću za barbike te sam majku Jadranku, koja je po struci krojačica, tjerala da mi pomogne sa šivanjem istih. Kreativan rad je oduvijek bio dio mene. Uvijek nešto izrađujem, šivam, kreiram. Sve je krenulo iz dječje igre, pa sam svoju kreativnost nastavila razvijati kroz srednjoškolsko obrazovanje u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku i završna destinacija je bila diploma modnog dizajna na TTF-u. Izrađujem ruksake jer su praktični, jednostavni, dizajnom i uzorcima mogu podignuti svaku odjevnu kombinaciju.

undefined

Kako nastaju Klikica ruksaci i gdje ih se može kupiti?
Proces izrade ruksaka kreće s potragom za materijalima. Radim s raznim materijalima, od početka volim razne dezene, cvjetne uzorke, boho stil, i naravno šarolikost boja. Volim različite materijale spajati u jednu cjelinu. Koristim pamučne materijale, lan, materijale koji se koriste za tapeciranje namještaja te brušenu kožu. Izrađujem ruksake po želi kupca i svakako uvažavam i njihove ideje pa dobiju unikatni ruksak. Kad nešto radim, uvijek polazim od sebe, stvaram ono što bih i ja nosila. Onda ‘za probu’ stavim u jedan primjerak ili kombinaciju fotografiram za Facebook stranicu i Instagram. Tako najbolje vidim reakciju ljudi. 

undefined


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Autor: Extravagant
Foto: Klikica